Davutoğlu: Gerginlik yaşandığında soluğu Moskova'da alan hainler var


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu son sığınağı yıkmak isteyen, bu mazlumların son barınağına saldıran hainler var. Vaktinde Rus işgalcileri ile işbirliği yapan çeteler gibi bugün Türkiye ile Rusya gerginlik yaşadığında soluğu Moskova'da alan hainler var." dedi.

Başbakan Davutoğlu, Erzincan'ın 98'inci Kurtuluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde geldiği kentte Üzümlü ilçesini de ziyaret etti.

Burada vatandaşlara seslenen Davutoğlu; "Sizler ne kadar şanlısınız ki onlarca yıldır vatan hasretiyle yanan Ahıskalılar Türkiye'ye geldiğinde Erzincan onlara kucak açtı. Üzümlü onlara kucak açtı. Üzümlüye teşekkür ediyoruz. Öyle zor, öyle çileli bir dönem yaşadı ki Ahıska Türkleri, Stalin zulmü esnasında yurtlarından, öz vatanlarından trenlere bindirilip Sibirya'ya sürüldüler. Kırım Tatarları ile birlikte Rus zulmü nedir onlar da oradan gördüler. Aynı şekilde Erzincan da gördü Rus zulmünü. Şimdi aynı milletin evlatları bugün hür bir şekilde, özgür bir şekilde Erzincan'da tekrar buluştular. Ahıskalılar, ben dünyanın her yerine gittiğimde mutlaka onlarla buluşurum. Kazakistan'a gittiğimde, Kırgızistan'a gittiğimde Ahıskalılarla buluştum. Amerika'ya giden Ahıskalı kardeşlerimizle buluştum. Ahıskalılar öyle yiğit insanlardır ki belki vatanlarından sürülebilirler ama Ahıskalı'nın yüreğindeki imanı dilindeki güzel Türkçe'yi kimse almadı, alamadı, alamayacak. Onlar Türkçe'nin en güzelini konuşageldiler. Onlar asırlarca taşıdıkları kimliklerini zulüm karşısında korudular. Ve bir gün hep al bayrağın altında yaşar mıyız diye dua ettiler. O duaları makbul oldu. O dualar kabul oldu. Hamdolsun bugün Erzincan'a geldiler." dedi.

"Bu topraklara gelene ızdırap ve hüzün yoktur. Şimdi Suriye'den 2 milyon 600 bin kardeşimiz gelmişse, Uygur bölgesinden kardeşlerimiz gelmişse Irak'tan kardeşlerimiz gelmişse, vaktinde Bulgaristan'dan Bosna'dan kardeşlerimiz geldiyse bir tek sebeple geldiler. Onlar için Türkiye son duraktı." diye konuşan Başbakan Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Onlar için Türkiye son kaleydi. Onlar için Türkiye son sığınaktı. Şimdi bu son sığınağı yıkmak isteyen, bu mazlumların son barınağına saldıran hainler var. Vaktinde Rus işgalcileri ile işbirliği yapan çeteler gibi bugün Türkiye ile Rusya gerginlik yaşadığında soluğu Moskova'da alan hainler var. Siz bunlara fırsat verecek misiniz? Siz Ahıska'yı, Kırım Tatarlarını zulüm altında inletenlere bugün kölelik yapanlara fırsat verecek misiniz? Türkiye'ye cephe açtılar diye onların piyonu olan bu hainlere buradan bir kez daha sesleniyorum. Arkanızda hangi küresel güç olursa olsun, arkanızda hangi Türkiye düşmanları olursa olsun hepiniz bilin ki bu aziz vatanı 98 yıl önce işgalcilerden nasıl kurtardıysak bugün de ebediyete kadar al bayrakla ezanla yaşamak için gerekiyorsa her türlü fedakarlığı yaparız. Ama bu ülkeyi böldürtmeyiz. Bu vatana parçalatmayız. Bu devleti sahipsiz bırakmayız. Bu milleti zelil kılanlara fırsat vermeyiz."
CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Gerginlik yaşandığında soluğu Moskova'da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER