Davutoğlu, Kazakistan'dan ayrıldı


Kazakistan Başbakanı Karim Masimov'un daveti üzerine bugün sabah yerel saat ile 04.30 sıralarında Astana'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, temaslarını tamamladıktan sonra Astana'dan ayrıldı.

İlk olarak Kazakistan Başbakanı Karim Masimov ile başbaşa görüşen Davutoğlu, ardından Kazakistan Başbakanı ile birlikte heyetlerarası toplantıya katıldı. Davutoğlu, daha sonra Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından kabul edildi.
Başbakan Davutoğlu, Kazak mevkidaşı Masimov tarafından onuruna verilen yemeğe katıldıktan sonra Kazakistan'da faaliyet gösteren işadamları ile değerlendirme toplantısı yaptı.

Başbakan ve beraberindeki heyet Astana'da bulunan Uluslararası Türk Akademisi'ni ziyaret etti. Burada bulunan heyete konuşan Davutoğlu'na akademi başkanı Darhan Hıdırali tarihi bir kopuzun taklidini hediye etti.

Başbakan Davutoğlu'na ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu eşlik etti.

Temaslarını tamamlayan Başbakan, Astana Uluslararası Havalimanı'ndan yerel saat ile 20.40 sıralarında ayrıldı. Başbakanı, Kazakistan Tarım Bakanı Asılhan Mamıtbekov ve Türkiye'nin Kazakistan Büyükelçisi Nevzat Uyanık yolcu etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu, Kazakistan'dan ayrıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER