Davutoğlu: Yatırımcılarda reformların olacağına dair bir beklenti ve ümit gördüm


Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'da temasta bulunduğu yatırımcılarla Türkiye'den beklentiler hakkında beklediğinden ok daha iyi bir atmosfer gördüğünü söyledi.

Londra'da basın mensuplarının sorularını cevaplayan Davutoğlu, "Türkiye bir kriz jeopolitiğinin ortasında. Buna rağmen yatırımcılarda Türkiye'ye dönük çok büyük bir güven, son seçimler dolayısıyla bir takdir, reformların olacağına dair de bir beklenti ve ümit gördüm. Herhangi bir olumsuzluğa şahit olmadım." dedi.

Yatırımcıların özellikle İstanbul'un önümüzdeki dönemde en önemli küresel başkentlerden biri olacağı konusunda tereddütsüz bir kanaate sahip olduğun söyleyen Davutoğlu, geçtiğimiz hafta İstanbul Atatürk Havalimanı'nın Londra ve Paris'ten sonra Avrupa'nın en fazla yolcu alan üçüncü havalimanı olduğuna dikkat çekti. Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu artan ekonomik aktiviteden hepsi istifade etmek istiyorlar. Çok önemli yatırımları dün konuştuk. Özellikle AR-GE faaliyetlerinde çok önemli yatırımların Türkiye'ye geleceği konusunda taahhütler aldım, projeleri dinledim. Davos'ta da çok sayıda yatırımcıyla ikili görüşmeler yapacağım. Önemli olan bu ortamda gelişen ekonomilerin sıkıntıya girdiği, ekonomik kalkınmanın daraldığı bir ortamda Türkiye'nin mümkün olan en fazla yatırımcıyı çekebilmesi. Bunun için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Yatırımcılarda reformların olacağına dair... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER