Davutoğlu'ndan sürpriz Kılıçdaroğlu açıklaması!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Meclis Başkan adayının Milli Savunma Bakanlığı görevini yürüten İsmet Yılmaz olduğunu açıklamasının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'ndan sürpriz Kılıçdaroğlu açıklaması!

Davutoğlu, AK Parti’nin gündeminde eğer koalisyon olursa bakanlık sayısının artırılması ve üç dönem kuralının kaldırılması söz konusu  mu? Baykal ile görüşme gerçekleştireceksiniz, diğer partilerin adaylarıyla da görüşecek misiniz? sorularına şu şekilde yanıt verdi:

"KİM BİZİMLE GÖRÜŞMEK İSTERSE KAPIMIZ AÇIK"

Benimle görüşmek isteyen AK Parti genel başkanı olarak da başbakan olarak da, bu ülkede her bir vatandaşın güvenliğini huzurunu bir anlamda emanetini üstlenmiş kişi olarak da herkesle görüşürüm.

Üç dönem kuralı, AK Parti’nin kuruluşundan itibaren konulan bir kuraldır. Bu kural kapsamına giren arkadaşlarımızın, siyasi aşkını hiç etkilemediğini de son seçimler gösterdi. Hepimiz ortak bir gaye için çalışıyoruz. Şu anda koalisyon kurulması gündemde olduğu için, normal bir dönemde seçim yapılacağı düşüncesinde olduğumuz için, şu an gündemimizde yok. Seçim tarihinde değişiklik olursa ilgili kurullarımızda bu ele alınır.

Bakanlık sayısı, bizim 13 yıllık tecrübeye dayalı olarak bakanlıklarımızın bazılarının yeniden yapılandırılması konusunda bazı ön görüşlerimiz var. Bakanlıkların icap ederse yeniden yapılandırılması konusunu değerlendirilmişti. 2011’de de bazı düzenlemeler yapılmıştı. İhtiyaç hasıl olursa bu düşünülür. Koalisyon sebebiyle bakanlık sayısındaki artış düşünülmez.

Koalisyon için Deniz Baykal’ın aday olarak gösterilmesini siz nasıl okuyorsunuz sorusuna Davutoğlu:

Sayın Baykal çok tecrübeli bir siyasetçidir. Geçici meclis başkanımız olarak da hepimizin saygıyla yaklaşması gerekir. Ancak sayın Baykal, CHP’nin adayıdır. Partimizin adayı da sayın İsmet Yılmaz’dır.

Koalisyon görüşmeleri başlamadan, sanki pazarlık parçası gibi telakki edilmesini kesinlikle doğru bulmam. Ve en büyük gruba sahip olan parti olarak da siyasi teamüller bir iki istisna dışında, meclis başkanının en büyük siyasi gruba sahip partiden çıkmasıyla meydana gelmiştir.

Hürmetimiz, saygımız vardır ama meclis başkanlığı konusu koalisyon görüşmelerinin bir parçası değil.

"KILIÇDAROĞLU'NUN İFADELERİNİ OLUMLU BULUYORUM"

Karşılıklı görüşler fikirler beyan edilmiştir. Kılıçdaroğlu’nun ifadelerini son derece olumlu buluyorum. Seçimin ilk günlerinde söz konusu olan yüzde 60’lık blok, gibi yaklaşımlardan sonra görüşmelerin yaklaştığı dönemde, her türlü görüşe açık olduğunu vurgulaması önemlidir. Bizim için dün de vurguladım. Cumhurbaşkanlığı makamına gösterilmesi gereken saygı, sadece cumhurbaşkanımızın partimizin genel başkanlığı, başbakanlığı dolayısıyla değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin en üst makamı olması hasebiyle bu tartışmaların dışında tutulması gerektiğini düşündük. Ve o açıdan diğer konularda rövanşizm gibi bir yaklaşım olmaması doğrudur. Ümit ederim ziyaretlerimiz gerçekleştiğinde olumlu adımlar atılır. Yine ümit ederim ki sayın MHP de HDP de de aynı yaklaşımla ele alınır.

Şu an siyasi gerilimlere değil, uzlaşı içinde ülkeyi yönetecek hükümet yapısına ihtiyaç var.

 
<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan sürpriz Kılıçdaroğlu açıklaması! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER