Davutoğlu'ndan önemli Cizre açıklaması

Başbakan Davutoğlu, sözde özerklik ilanlarıyla ilgili, 'Burası Suriye değil, öyle kafasına göre herkes kanton falan ilan edemez' dedi.

Davutoğlu'ndan önemli Cizre açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cizre'de sokağa çıkma yasağının 7. gününe girdiği belirterek "Sokağa çıkma yasağı ilelebet devam edecek değil. Ama ne zaman bitmesi gerekiyorsa o zaman bitecek. Ama bu süreçte Cizre'de fırınlar çalışıyor, halkın istekleri karşılanıyor." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu bir televizyon kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Cizre'deki sokağa çıkma yasağına ilişkin tartışmaları şöyle değerlendirdi: "Güvenlik güçlerimiz son derece titiz bir şekilde çalışıyor. Bizim güvenlik güçlerimize talimatımız çok açıktır. Hendekler kapatılacak, mayınlar temizlenecek. Sivil halka asla bir rahatsızlık verilmeyecek. Şuana kadar 800 kilo kadar patlayıcı imha edildi. Şu anda hangi heyet olursa olsun, AK Parti'den de heyet gitse, orada kurallara uymak zorunda. Cizre'de halkın istekleri karşılanıyor. Burası Suriye değil, kanton ilan edilemez. Sivil halk ile teröristlerin ayırt edilebilmesi için sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Bu süreçte Cizre'de fırınlar çalışıyor, halkın istekleri karşılanıyor. Herhangi bir gıda eksikliği yaşanmaması için, güvenlik güçlerimiz ellerinden geleni yapıyor."

'7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ'

Şuana kadar 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Davutoğlu Cizre'ye girmek isteyen HDP heyeti ile ilgili de şunları söyledi: "Birçok silah ve mühimmat ele geçirildi. Bunların Cizre'de ne işi var? Açıkçası, Cizre'ye doğru yürüyüp şov yapmak isteyenlerin, önce bu silahlı grupların oradan çıkmasını sağlaması lazım."
<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan önemli Cizre açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER