Değer Deniz davasında sanığın ablası: Cinayet haberi çıkınca kardeşim panikledi


Müzisyen Değer Deniz'in öldürüldüğü davada sanığın ablası, kardeşinin televizyonda olayla ilgili haberi görünce paniklediğini söyledi.

İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Beyoğlu'ndaki evinde 5 Mayıs 2015'te ölü olarak bulunan müzisyen Değer Deniz'e cinsel saldırıda bulunup öldürdüğü iddiasıyla yargılanan C.M., cezaevinden getirildi. Değer Deniz'in ağabeyi Orhan Deniz ile yakınları ve arkadaşları da duruşmaya katıldı.

Duruşmada Orhan Deniz, 24 bin 600 kişinin imzaladığını belirttiği sanığa en üstten ceza verilmesi, tahrik hükümlerinin uygulanmaması talebini içeren belgeyi mahkemeye verdi.

Sanığın ablası Havva Eyigün ve Eyigün'ün resmi nikahsız eşi İsmail Görgüç tanık olarak dinlendi. Havva Eyigün, "Kardeşim imam nikahlı eşi ile kavga etmişti. Olaydan iki gün önce bana kalmaya gelmişti. Olay günü de sabah saatlerinde eve geldi. Uyuşturucu kullanmıştı. Elinde de bir klarnet kutusu vardı. Sorduğumuzda Beyoğlu'nda küçük çocuklardan aldığını söyledi. Akşama kadar benimle birlikte kaldı. Ben de kıyafetlerini yıkadım. Üzerinde kan izi yoktu. Akşam televizyonu açtığımızda haberlerde Değer Deniz'in öldürüldüğü söyleniyordu. Kardeşim bu sırada panikledi, kekemeydi zaten, kekelemeye başladı. Odaya gidip üstünü giyinmeye başladı. Hemen sonrasında polisler gelip bizi aldı." dedi.

Tanık olarak dinlenen sanığın eniştesi İsmail Görgüç, "Sabah evden işe gitmek üzereyken geldi. Uyuşturucu kullandığı belliydi. Elinde klarnet kutusu vardı. Bunu Beyoğlu'nda küçük çocuklardan aldığını söyledi. Sonra işe gittim. Akşam eve geldiğimde klarnetin olmadığını gördüm. 30 liraya sattığını söyledi. Akşam sofraya oturduk. Televizyon izlerken cinayetin haberini izledik. Ben sesli olarak 'ne biçim insanlar var, böyle iş olur mu?' diye cinayeti işleyenlere tepki gösterdim. Sonra C. M. sofradan kalkıp odasına gitti. Hızla üstünü değiştiriyordu. Bu sırada polisler geldi." şeklinde konuştu.

Kekeme olduğu için savunma yapamayan sanık C. M., mahkemeye yazılı ifade verdi. Dava dosyasına giren yazılı ifadede C.M. "Cinayeti ben işledim ama tecavüz olayıyla ilgim yok. Ben onunla ilişki yaşıyordum. Evine hırsız gibi girmedim. Bununla ilgili bir tanığım da var. O sokakta hosteller var. Başka kameralar da vardır. Bunların bulunmasını istiyorum" dedi.

Mahkeme, olayın üzerinden fazla zaman geçmesi ve dosyada görüntüler bulunması nedeniyle sanığın talebini reddetti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Değer Deniz davasında sanığın ablası: Cinayet haberi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER