Demir korkulukları kopan üst geçit tehlike saçıyor


Bayrampaşa ile Esenler'i birbirine bağlayan yaya ve araçların kullandığı köprünün merdivenleri tehlike saçıyor. Tadilat için defalarca belediyeye müracaat ettiklerini belirten çevre sakinleri, hiçbir sonuç alamadıklarını dile getirdi.

Yayaların ve araçların sıklıkla kullandığı köprü Terazidere, Davutpaşa Otogar Esenler Yolu üzerinde bulunuyor. Köprüde özellikle işe gidiş ve işten çıkış saatlerinde yoğunluk yaşanıyor. Dolayısıyla köprüye çıkmak için kullanılan bakımsız merdivende de en yoğun saatler sabah ya da akşam saatleri... Merdivenleri kullanan yayalar, köprüye çıkarken büyük zorluk yaşıyor. Çünkü merdivenlerde kullanılan beton parçaları dökülmüş ve demirler ortaya çıkmış. Merdivenlerin demir korkulukları da yerinden sökülmüş. Bazı demir parçaları park halindeki araçların üzerinde düştüğü için de çevredeki esnaftan bazıları kendilerince bir çözüm bulmuş. Demir korkulukların altına büyük bir kalas koyan esnaflar, korkulukların düşmesini engellemeye çalışmış.

'ÇOCUKLAR DÜŞEBİLİR'

Merdivenlerden çıkarken insanların korktuğunu belirten Mustafa Aslan, "Buraların yenilenmesi lazım. Demirlerin düşme tehlikesi sebebiyle geçerken tedirgin oluyoruz. Demiri tutamazsan düşersin. Çocuklar bir anlık dalgınlıkla düşebilir." ifadelerini kullandı. Merdivenlerin demirlerinin çıktığını aktaran bir engelli genç de yukarı çıkarken zorluk yaşadığını dile getirdi.

'KALASI KENDİ İMKANIMIZLA KOYDUK'

Merdivenlerin tamir ettirilmesi için defalarca belediyeye başvurduklarını ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını kaydeden çevre esnafı da, "Belediyeden bize 'Köprü ihalede. Sonuç bekliyoruz.' açıklaması geldi. Bir yıldan fazla oldu. Ama sonuç yok. Merdivenlerden inerken düşme tehlikesi yaşıyoruz. Önümüzde kış mevsimi var. İnsanlar düşüp, yaralanabilir. Kalası kendi imkanlarımızla koyabildik." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Demir korkulukları kopan üst geçit tehlike saçıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER