Demirtaş: Fethullah Terör Örgütü diye bir örgüt bilmiyoruz


Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a gelen HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş önemli açıklamalarda bulundu.

Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen ile gerçekleştireceği görüşme öncesinde soruları cevaplayan Demirtaş, "Fethullah Gülen terör örgütü eski gücünü kazanmak için HDP ve Kürtlere destek vererek şirin çocuk rolünü oynuyor. Buna nasıl bakıyorsunuz?" sorusu üzerien şunları söyledi:

"Biz Fethullah Gülen terör örgütü diye bir terör örgütü bilmiyoruz. Evet Türkiye'de bir derin devlet yapılanması vardır. Geçmişten beri vardır. Fakat AKP'nin talimatıyla çalışan savcılar bir terör örgütü lafı uydurdular diye HDP'nin bunu kabul etme gibi bir durumu olmaz. Hukuk dışına çıkan insanlar var, yapılar var bu doğrudur. Fakat bir cemaati, bir inanç yapısını tümden bir terör örgütü olarak tanımlamak doğru değildir. O cemaate inanan, sivil faaliyet gösteren insanların hepsinin kriminalize edilmesi, hukuken de siyaseten de ahlaken de doğru değildir. Geçmiş dönemde Gülen cemaati ve AKP işbirliği çerçevesinde Türkiye'deki Kürtlere ve muhalif çevrelere büyük haksızlıklar yaptılar. Fakat bunun siyasi sorumluluğu AKP hükümetindedir. Hesabını topluma vermesi gereken AKP hükümetidir." dedi.

Hukuk dışına çıkılan hususlar varsa adil bir soruşturma çerçevesinde ortaya çıkarılması durumunda hukukun yanında olacaklarını söyleyen Demirtaş, "Fakat AKP istediği zaman biriyle işbirliği yapacak, istediği zaman terör örgütü diyecek; biz de AKP'nin dümensuyu altına gideceğiz diye bir şey yok. Suç işleyen kim varsa, Gülen cemaatini üyesi de olur, mensubu da olur; gereği yapılsın. Ama buradan yola çıkarak cemaatin tamamı terör örgütüdür yaklaşımı içerisine girilirse, bu da kurunun yanında yaşların yanması demektir. Bu da adil bir tutum olmaz." dedi.

SEÇİMDEN BARIŞ İSTEYENLERİN LEHİNE BİR SONUÇ ÇIKARSA...

Demirtaş, 'Seçimden sonra barış sürecine dönüleceğini düşünüyor musunuz?" soruşuna ise şu şekilde cevap verdi:

"Aslında seçimden önce de bu mümkündür. Ancak maalesef Sayın Erdoğan kapıları tümden kapatmış durumda. Barış sürecinin başlamaması için ne gerekiyorsa şu anda onu yapıyor, onu dayatıyor ama seçimin sonucu özellikle barış isteyenlerin lehine bir sonuç olarak çıkarsa çok hızlı bir şekilde ben barış sürecine dönüleceğini düşünüyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş: Fethullah Terör Örgütü diye bir örgüt bilmiyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER