Demirtaş, HDP Meclis Grup toplantısında konuştu


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu. Özellikle Suriye başta olmak üzere güney sınırlarda son 5 yılda yaşanan savaşın en fazla Türkiye'yi etkilediğine dikkat çeken Demirtaş, Suriye halklarının savaşın birinci kaybedeni olduğunu vurguladı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara da değinen Demirtaş, "Bu sorunu Ermenistan ve Azerbaycan savaşarak değil, bütün savaş kışkırtmalarına rağmen masada ve diyalogla çözmeliler. Savaş ne onlara ne Kafkas toplumuna ne Türkiye'ye yarar getirmeyecektir. Ermenistan ve Azerbaycan hükümetlerine birkez daha çağrıda bulunuyoruz; lütfen bu savaşı durdurun, masaya oturun." diye konuştu.

MHP'yi de eleştiren Demirtaş, "Çakma milliyetçi Çin malı bir parti var. Onların da desteğiyle bir kez daha gensoru reddedildi. 7 Haziran'dan bu yana çakma milliyetçi bu parti, AKP'nin kuyruğu diyorum ama düzeltiyorum artık; AKP'den daha AKP'li olmuş durumdalar. Her hafta salı günleri artık iki tane AKP grup toplantısı yapılıyor. Birini Bahçeli, birini Davutoğlu yapıyor. Emeğe de zamana da yazık. İsrafta yapmayın bence, MHP/AKP grup toplantıları tek olmalı. Davutoğlu konuşurken Bahçeli de yanında durup kafasını sallasa yeter. İkisi de grup toplantısını yapmış olurlar." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş, HDP Meclis Grup toplantısında konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER