Demirtaş: Okunacak mektup barışın ilanı değil barışın yol haritasıdır

Demirtaş: Okunacak mektup barışın ilanı değil barışın yol haritasıdır

VAN (CİHAN)- Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Yarın Diyarbakır Nevruz'unda okunacak mektup, barışın ilanı değil barışın yol haritasıdır. Barışa nasıl gideceğimizi gösterecek." dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi, tarihi Van Kalesi'nin yan tarafında bulunan Atatürk Kültür Parkı'nda Nevruz kutlaması yaptı. Soğuk havaya ve yağışa rağmen alan erken saatlerden itibaren dolmaya başladı. Kutlamaya, HDP Van ve çevre illerin milletvekilleri, il yöneticileri katıldı. Eş Başkan Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, özgürlük ve barış mücadelesinin çok önemli aşamaları geçtiğini söyledi.

Geleceği kardeşçe, adil bir yaşamın nasıl kurulacağı, belirleneceği zamanlara geldiğini belirten Demirtaş, "Yarın Amed Nevruz'unda sayın Öcalan'ın barışa dair önemli mesajını inşallah kamuoyuyla paylaşılacak. Halkımızla buluşacak. Bizlere düşen şey barışa hasret kalmış. Barış ve özgürlüğe hasret kalmış, barış ve özgürlük hasretiyle yanıp tutuşan bütün yüreklere düşen şeyse barışa, o mesaja sıkı sıkı sahip çıkmak, bağlı kalmak olacaktır. O mesaj emenimdir ki barış, umutları bir kez daha güçlendirecektir. İnanıyorum ki silahların susması inanıyorum ki demokratik siyasetin güçlenmesi için hepimize büyük sorumluluk yükleyecektir. Biz şimdiden o sorumluluğun altına giriyoruz. Şimdiden Van'da ilan ediyoruz. Barış mesajı baş göz üstüne. Sorumluluğumuz neyse yerine getireceğiz." şeklinde konuştu.

Kendileri için barış demenin, sadece silahların susması, silahların gömülmesi anlamına gelmediğini ifade eden Demirtaş, "Elbette bunlar çok önemlidir. Akan kanın durması, analarının gözyaşlarının dinmesi elbette önemlidir. Fakat bu tek başına barış değil. Silahların susması, silahların devre dışı kalmasından sonra yapılacak çok şey var. Bu ülkenin bütün ezilenlerin demokrasiye, özgürlüğe ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

Demirtaş yarınki Nevruz ile ilgili olarak da şunları kaydetti: "Yarın Diyarbakır Nevruz'unda okunacak mektup barışın, ilanı değil barışın yol haritasıdır. Barışa nasıl gideceğimizi gösterecek. Benim bütün ricam, isteğim, eğer bizler birbirimizden uzak durarak, kaygıyla korkuyla birbirimize yaklaşarak Karadeniz Doğudan korkuyor, Trakya Akdeniz'den korkuyor, İç Anadolu Egeden korkuyor şeklinde bir duyguyu ortadan kaldırmak istiyorsak, barışın yol haritasına sahip çıkmalıyız. Mezheplerimizden inanç kimlik anadillerimizden dolayı birbirimizi asla hor görmeyeceğiz. Bunu devletten de beklemeyelim. Devletin ne yaptığı belli, devlete kalsa bizi paramparça edip bizi düşman edecektir. Bunların hepsi büyük tuzaklardır. Bu tuzağa düşmeyeceğiz." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş: Okunacak mektup barışın ilanı değil barışın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER