Demirtaş'tan Davutoğlu'na: Seni Torosun bagajına koyup Ankara'ya postalarlar!

Demirtaş'tan Davutoğlu'na: Seni Torosun bagajına koyup Ankara'ya postalarlar!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'biz gidersek beyaz Toroslar gelir' şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi. Demirtaş, "Demek ki beyaz Toroslar garajlarda bekliyor. Demek ki JİTEM ve kontrgerilla yerinde duruyor. Başbakan kendi ağzıyla itiraf etti. Sen Van'da bundan bahsedersen, seni bagaja koyup Ankara'ya postalarlar." dedi. AKP gittiği an IŞİD'in de gideceğini iddia eden Demirtaş, "IŞİD, Rojava'da nasıl perişan olduysa, Türkiye'de de böyle olacak. IŞİD'in nefesini keseceğiz. Onlara bu toprakları zindan edeceğiz." diye konuştu.

Selahattin Demirtaş, HDP Şişli İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği dayanışma yemeğine katıldı. Gündemle alakalı değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, AKP'ye oy vermeyenlerin düşmanlaştırıldığını söyledi. Diyarbakır, Suruç ve Ankara'daki bombalı saldırının failinin AKP olduğunu ileri süren Demirtaş, "Korkutmak istiyorlar. Böyle devam ederse evlatlarımız öldürülmeye devam edecekler. HDP'yi büyütürsek, HDP fazla milletvekiliyle parlamentoya girerse sorunların çözümünün önü açılacak." dedi.

'KOLTUK DA BASİT KOLTUK DEĞİL, GÖRDÜNÜZ KOLTUĞU!'

Kürt sorunun çözümü konusunda tek barışçıl çözümün HDP tarafından ortaya konduğunu kaydeden Demirtaş, "PKK'nın silahları bırakması konusunda başka hiçbir partinin çözüm önerisi yok. Biz barış ve güven vadediyoruz. 80 ya da 100 vekil olsa ne olur, olmasa ne olur? Ülkede barış yoksa, halka faydamız yoksa neye yarar? Koltuk hırsı gözlerini bürümüş. Koltuk da basit koltuk değil, gördünüz koltuğu…" diye konuştu

'HANGİ HALK KENDİ CUMHURBAŞKANINDAN KORKAR?'

"Zannediyorlar ki güçlü parti olarak gelinince ülke huzur bulacak." diyen Demirtaş, "Şu an AKP'nin güçlenme ihtimali bile halkı tedirgin ediyor. Hangi halk kendi cumhurbaşkanından korkar? Cumhurbaşkanı değil, sanki bir partinin savunma mekanizması. Dönüp bize 'Neden Cumhurbaşkanı'yla uğraşıyorsunuz?' diyorlar. Bizim onunla sorunumuz yok. Kendisi bizimle uğraşıyor. Kendisinin saygısızlığına bizim sessiz kalmamızı kimse beklemesin." dedi.

'YARIN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ OLSUN ALDIĞI OYUN YARISINI ALAMAZ'

Demirtaş şöyle devam etti: "Eğer siyasette çok hevesliyse istifa eder partinin başına geçer. Bunu niye yapmıyor? 'Ben yüzde 52 oyla geldim.' diyor. İnanın halk ondan kurtulmak istediği için onu seçti. Baktılar bundan kurtuluş yok. 'Çankaya'ya gitsin' dediler. Uzun koltuklar yaptı. Yine durmuyor. Yarın cumhurbaşkanlığı seçimi olsun aldığı oyun yarısını alamaz." ifadelerini kullandı.

'DEMEK Kİ BEYAZ TOROSLAR GARAJLARDA BEKLİYOR'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van'da yaptığı konuşmada 'Beyaz toroslar'dan bahsetmesine değinen Demirtaş, "Demek ki beyaz Toroslar garajlarda bekliyor. Demek ki JİTEM ve kontrgerilla yerinde duruyor. Demek ki konuştuklarımız iftira değilmiş. Başbakan kendi ağzıyla itiraf etti. Biz 13 yıl iktidarda olsaydık, iktidardan gidince 'Kimsenin korkmasın gerek yok.' derdik. Bunlar, tehdit ediyorlar. Bu zavallılıktır. Sen Van'da bundan bahsedersen, seni bagaja koyup Ankara'ya postalarlar. Bir halkı ölümle korkutmak… İnsan vicdanının yitirmiş olmalı. Demek ki yapacakları hiçbir şey yok. AKP içeride ve dışarıda çok büyük tahribatlar yaratmıştır. Bunların hesabından korktukları için koltuğu kaybetmek istemiyorlar." şeklinde konuştu.

AKP'nin IŞİD ve Nüsra terör örgütüne yaptığı militan, para ve istihbarat desteğinin ortaya çıkmasından korktuğunu iddia eden Demirtaş, "AKP terör örgütlerinin destekçisi olmuş. Terör uzantısı olmuş. Bunun ortaya çıkmasından korktuğu için koltuğu terk etmek istemiyorlar. 1 Kasım'dan sonra bunun hesabı sorulur. Bu hesap görülmeden Türkiye sağlıklı bir şekilde yürüyemez." açıklamasını yaptı.

'BU SABAH POLİS, PARTİMİZE OPERASYON YAPTI'

Partilerine yönelik polisin sürekli operasyon yaptığını öne süren Demirtaş, "Bu sabah bile partimize yönelik operasyon yaptılar. Sandıklar sahipsiz kalsın diye yapılıyor. Göstermelik IŞİD operasyonu yaptılar. Tek bir tutuklu yok. Duyan var mı IŞİD'e karşı operasyonu?" diye konuştu.

'IŞİD'İN NEFESİNİ KESECEĞİZ!'

"AKP gittiği an IŞİD'de biter." diyen Demirtaş şöyle konuştu: "AKP ile mücadele eden biz olduğumuz için IŞİD bize saldırıyor. Başbakan 'patlama sonrası oyumuz artıyor' dedi. Bu açıklama, Ankara saldırısı kime yaradığının itirafıdır. IŞİD, AKP'nin desteğiyle katliam yaparken, tek hedef AKP'yi iktidarda tutmaktır. IŞİD, Rojava'da perişan olduysa, Türkiye'de de böyle olacak. IŞİD'in nefesini keseceğiz. Allahtan başka hiçbir şeyden korkumuz olmadığını en iyi onlar biliyor. Onlara bu toprakları zindan edeceğiz. Teröre destek verenlere müsamaha etmeyeceğiz. Sizlerin verdiğiniz vergiler, IŞİD'e, Nüsra'ya gitti."
CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş'tan Davutoğlu'na: Seni Torosun bagajına koyup... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER