'Deneyimli personeli yok ederseniz müteahhitleri gereği gibi denetleyemezsiniz'


Adana eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, dün kenti felç eden yağışla ilgili, "Belediyenin hafızası artık yok. 30 yıllık ehil personel keşke yok edilmeseydi" diyerek, daha önce beş kez görev yaptığı kurumu eleştirdi.

Yazılı açıklamasında, şiddetli yağmurun caddelerde sele dönüşmesiyle ilgili uyarılarda bulunan Durak, "Her kış öncesi dolan rögar çukurları temizlenmeli; baca ızgaralarını kapatan yaprak, çöp, kağıt ve poşet parçaları ayıklanmalıdır. Son 5 yıldır yolların asfaltı müteahhitlere yaptırılmaktadır. Dolayısıyla işi götürü alan müteahhit personelinin, dikkatsizce rögar bacalarını çoğu yerde asfaltla kapatmaları engellenmelidir. Ayrıca yol ve kaldırımlarda sök-yap olarak çalışan müteahhitler, kum, çakıl, moloz fazlalarını rögarlardan içeriye atmaktadırlar. Acaba vakumlu kanal temizleme araçları kış öncesi gerekli kanal taramasını da yaptı mı? 30 yıllık eğitimli, deneyimli belediye personelini yok ederseniz; yol, temizlik ve asfalt müteahhitlerini gereği gibi denetleyemezsiniz." ifadelerini kullandı.

Her yağışta en çok su baskınlarının Sarıçam Deresi'nin taşkınında yaşandığını hatırlatan Durak, "Neden şimdi Sarıçam Deresi taşkını yaşanmıyor?" şeklinde sorup, "Dün en yüksek yağışı Yüreğir ilçesi aldı. Sarıçam Deresi görevini tam yaptı. Çünkü orayla temizlik ve asfalt müteahhitlerinin ilgisi yok. Dere ıslahı dönemimizde ciddi bir proje olarak ele alınıp yapılmıştı." açıklamasını yaptı.

Fazla yağmur suyunu nehir yatağına aktaracak giyotin kapağının açılmadığını savunan Aytaç Durak, eleştirilerine şöyle devam etti: "Çünkü giyotin kapağın nerde olduğunu ve nasıl açılacağını acaba bilen var mı? Endişem o ki nehrin üzerindeki asma köprüler ve baraj gölü üzerindeki köprülerde gerekli bakım ve işletme titizliği de gösterilemiyor ise ölüme sebebiyet veren daha ciddi tehlikeler de oluşabilir. Katotik korumanın ne olduğunu acaba şu andaki belediye personelinde bilen var mı? ASKİ Arıtma Tesisleri'nde gerekli titizlik gösterilebiliyor mu? Akdeniz'e akıtılan atık su eskisi gibi gerçekten içilebilecek kadar temiz mi?"
CİHAN
<< Önceki Haber 'Deneyimli personeli yok ederseniz müteahhitleri gereği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER