Denizli Barosu: Hak ihlalleri siyasi iktidar tarafından halen kabul edilmiyor


Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, bugün Türkiye'de yargı ve hukuk alanında yaşanan sıkıntıların temel sebebinin insan hakkı ihlallerinden kaynaklandığı realitesinin, hukuku uygulayanlar ve siyasi iktidar tarafından halen kabul edilmediğini söyledi. İlhan, 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin üzerinden 67 yıl geçmesine rağmen günümüzde halen insan hakları ihlallerinin had safhada olduğunu ifade etti.

Baro Başkanı İlhan, yaptığı açıklamada, "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi yanında, onlarca uluslararası sözleşmede adını bulan bu hakların sadece teoride yer edindiği, pratikte ise maalesef ihlallere boyun eğdiği açıktır. Yaşama hakkı, sağlık hakkı, eğitim hakkı, çalışma hakkı, mülk edinme hakkı, seyahat hakkı, haberleşme hakkı, kendini özgürce ifade etme hakkı, hak arama hakkı, seçme ve seçilme hakkı, özel yaşamın korunması hakkı, devlet hizmetlerinden eşit olarak yararlanma vb. birçok temel insan hakkının, adını 'hukuk devleti' olarak kabul eden her ülkede kayıtsız şartsız güvence altına alınması gerekmektedir." dedi.

Özgürlüklerin dillerde pelesenk olmaktan öteye gidemediğini söyleyen Müjdat İlhan, "Ülkeyi yönetenler tarafından bireyin fazlaca özgürleştirildiği savıyla görmezden gelinen, yadsınan insan haklarının, evrensel kaidelere uygun olarak uygulanmasının önünün açılması bir zaruriyet arzetmektedir. Ülkemizi demokratik, özgürlükçü ve insan haklarına saygılı bir hukuk devleti haline getirmek için Denizli Barosu olarak bugün olduğu gibi yarın da mücadeleden geri kalmayacağımızı, imkânımız ölçüsünde yapabileceğimiz tüm gayretleri esirgemeyeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Denizli Barosu: Hak ihlalleri siyasi iktidar tarafından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER