Denizli Özel Servergazi Günay Lisesi'nin raketçi kızları madalyaları topladı


Denizli'deki Özel Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi Genç Kızlar Masa Tenisi Takımı, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu ile Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2015 Okullar Arası Masa Tenisi Turnuvası'nda ikinci oldu. Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonu'ndaki turnuvaya, 16 okuldan 64 sporcu katıldı. Özel Servergazi Günay Fen ve Anadolu Lisesi, rakiplerini mağlup ederek finale yükseldi ve Genç Kızlar kategorisinde il ikincisi oldu. Ödül töreninde Servergazi Günaylı öğrenciler, kupa ve madalyalarını Okul Müdürü Muhammet Dolukan'ın elinden aldı.

Okulun 10. sınıf öğrencilerinden, takım kaptanı Ebrar Tecimen, yaptığı açıklamada, "Okulumuzda, almış olduğumuz akademik eğitimin yanısıra sosyal, kültürel ve sportif çalışmalar da yapılmaktadır. Servergazi Eğitim Kurumları Kimya Bilim Olimpiyat Takımımız, Gürcistan'da yapılan 2015 Genç Mucitler Proje Olimpiyatı'nda Dünya ikincisi olmuştu. Şimdi de bu başarımızı, masa tenisi il ikinciliği kupasıyla süslemiş oluyoruz. Derslerden arta kalan zamanlarımızda spor yapıyoruz. Spor yapmanın derslere katkısı olduğunu yaşayarak gördük. Kupayı almak güzel bir duyguydu. Çok mutluyuz." dedi.

Beden Eğitimi öğretmeni Necla Sevim ise, "Geçen yıl masa tenisi takımımız il üçüncüsü olmuştu. Bu yıl il ikincisi olduk. İnşallah önümüzdeki yıl da il birincisi oluruz. Öğrencilerimi kutluyorum. Müsabakalar, amacına uygun kardeşlik ve dostluk içerisinde geçti." diye konuştu.

Ödül töreninde konuşan Müdür Dolukan da, "Bilimsel başarılarımıza sportif başarıları da eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu organizasyonu tertipleyen Türkiye Masa Tenisi Federasyonu İl Temsilciliği'ne, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne, burada görev alan çok kıymetli hakemlerimize, sporcularımıza, öğretmenlerine ve salonun hazırlanmasında başta okul yönetimi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eder, başarılarının artarak devam etmesini dilerim." dedi.

Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın da öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Yalçın, "Okul olarak, bilgi ve proje yarışmalarının yanısıra spor müsabakalarında da önemli başarılar kazandıkları için çok mutluyuz. Öğrencilerimizi sadece okul dersleriyle eğitmiyor, aynı zamanda onları spor yapmaya teşvik ederek sağlıklı nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Spor yapma yeteneği bulunan öğrencilerimizi, kabiliyetlerine göre ilgili spor branşlarına yönlendirerek kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz. Sonra ise başarılar zincirleme olarak birbirini takip ediyor." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Denizli Özel Servergazi Günay Lisesi'nin raketçi kızları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER