Akıllı şebeke ve sayaçlar için güçbirliği

Akıllı şebeke ve sayaçlar için güçbirliği

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ile akıllı sayaçlarda dünya çapında 10 milyonun üzerinde kullanım sayısına sahip olan Prime Alliance ile akıllı şebeke ve sayaç uygulamaları konusunda ortak bir çalıştay düzenledi.

Türkiye'de akıllı sayaçlar ve akıllı şebeke konusunda önemli çalışmalar yürüten ELDER ile geliştirdiği akıllı sayaçları dünya çapında 10 milyonun üzerinde kullanım sayısına sahip olan Prime Alliance, "Akıllı Sayaç Çözümleri Çalıştayı" nda güçlerini birleştirdi. Çalıştayda hem dünyada bu konuda hangi uygulamaların yer aldığı görüşülürken aynı zamanda Türkiye'nin ihtiyaçları ve bu ihtiyaçlara yönelik çözüm önerileri noktasında fikir alışverişinde bulunuldu. Akıllı sayaçlar, enerji tasarrufu sağlama noktasında oldukça önemli bir rol oynuyor.

ELDER Genel Sekreteri Uğur Yüksel ise Türkiye Akıllı Şebeke yol haritası başlığında bir Ar-Ge projelerinin olduğunu belirterek şunları söyledi: "9 şirket bu proje için tek şemsiye altında toplandı. Bu projenin temel çıktıları arasında aslında fayda maliyet analizini yapmak var. Yani akıllı şebeke ile ilgili teknoloji tercihlerimizde hangi öncelikleri dikkate almalıyız ve temelinde fayda maliyet analizlerine göre karar verebilir miyiz diye bir motivasyonu var tamamlanmak üzere. Önümüzdeki günlerde de 'Türkiye Akıllı Şebeke Yol Haritası' ile ilgili bu projeyi hayata geçireceğiz. Bundan sonraki süreçlerde sayaçta dahil olmak üzere akıllı şebeke teknolojilerinin önceliklerini ve bu önceliklere ilişkin temel çerçeveyi tarif etmeye çalışacağız"

ELDER Genel Sekreteri Uğur Yüksel'in konuşmalarının ardından Angel Hernandez Prime Alliance'ın tanıtımı ile ilgili çalışma grubunun direktörü olarak "Akıllı Sayaç Çözümleri" ile ilgili kısa bir sunum yaptı.

CİHAN
<< Önceki Haber Akıllı şebeke ve sayaçlar için güçbirliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER