Deprem korkusu yaşayan Nepallileri, Türk okulu misafir etti


Nepal'de dün meydana gelen 7.9 şiddetindeki deprem sonrası, Meridyen Türk okulları deprem korkusu yaşayan Nepallilere ve ülkedeki gurbetçileri misafir etti.

2002 yılından bu yana Nepal'de faaliyet gösteren Meridyen Türk okulları, her fırsatta Nepal halkı ile gönül köprüleri kuruyor. Nepal'de eğitimde gösterdikleri başarıların yanı sıra deprem felaketinde de üzerine düşeni yapan Türk okulları yerel halkın gönlünde taht kuruyor.

Dün sabah saatlerinde şiddetli depremle sallanan Nepal'de, on binler sokaklarda sabahladı. Türk müteşebbisler tarafından başkent Katmandu'da yaptırılan ve ülkenin en iyi ikinci okulu seçilen Meridyen Türk okulları depremzedelere kapısını açan ilk kurumlardan biri oldu. Türk öğretmenler geceyi, Nepalli depremzedeler ile birlikte geçirirken Twiter'dan öğretmenlere destek yağdı.

Öte yandan, ülkede eğitim faaliyetlerini sürdüren Türk okulunda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı belirtilirken, bazı öğretmenlerin kaldığı evlerde ise çatlaklar oluştuğu belirtildi.

DAVUTOĞLU: TÜRK KOLEJİ, HİMALAYA ETEKLERİNDE BİR RÜYAYI GERÇEKLEŞTİRDi

2002 yılından beri ülkede faaliyet gösteren Türk okulları, başarılarıyla parmak ısırtıyor. Meridyen Türk okulları, önceki sene Nepal'de bin okul arasında en iyi ikinci okul seçildi. Aynı zamanda okul hocalarından biri de 'ülkenin en iyi öğretmeni' unvanını aldı.

2011 yılında, Nepal'e giden ilk Türk bakan olan dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Katmandu'da bulunan Meridyen Türk Koleji'ni de ziyaret etmişti.

Davutoğlu, öğretmen ve öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söylemişti: "Nepal'e ilk defa 1983 yılında gelmiştim. Birileri o zaman bana Himalaya eteklerinde, Katmandu'da bir okul açılacağını ve bu okulun öğrencilerinin Türkçe konuşacağını, İstiklal Marşı'nı ve Türkçe şarkılar okuyacaklarını söyleseydi, bunun bir rüya olacağını söylerdim. Ama bugün Türkiye'den gelen öğretmenlerin büyük gayretleriyle bu rüyanın gerçek olduğunu görüyorum, kendilerine çok teşekkür ediyorum."

ÖLÜ SAYISI 2300'E YÜKSELDİ

Bu arada Nepal'de ölü sayısının 2300'e ulaştığı ve şiddetli artçıların yaşandığı bildiriliyor. Yapılan açıklamaya göre bugün sabah saatlerinde 6,7'lik artçı deprem ile tekrar sallanan ülkede, panik havasının hakim olduğu belirtiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Deprem korkusu yaşayan Nepallileri, Türk okulu misafir etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER