Ders motivasyonunu ailece kahvaltı yaparak artırıyorlar


Erzurum Özel Aziziye Okulları İlköğretim kısmında birinci sınıf öğrencileri ders motivasyonu arttırmak ve aileleriyle biraz daha fazla geçirmek amacıyla, ebeveynleriyle okul yemekhanesinde kahvaltı yapıyor.

Aziziye Eğitim Kurumları'nın geleneksel hale getirdiği, 'Ailemle Kahvaltı Yapıyorum' programında birinci sınıf öğrencileri, ebeveynler ve öğretmenleri kahvaltında buluşturdu. Öğrencilerin yanı sıra ebeveynlerin tanışıp kaynaştığı programa katılım yüksek oldu. Özellikle çalışan anne- babaların çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmesinin amaçlandığı kahvaltı programında ayrıca güçlü ve mutlu aile kavramı pekiştiriliyor. Öğrencilerin okul saatlerinde aileleriyle daha fazla birlikte olmaları ve ders motivasyonunun artırılması hedeflenen kahvaltı programları ebeveyn ve öğrencilerden ilgi görüyor.

Aziziye Eğitim Kurumları Müdür Yardımcısı Cem Tosun, katılımlarından dolayı ebeveynlere teşekkür etti. Tosun, ailelerin çocuklarının başarısı için her zaman yanında bulunmasının motivasyonu artırdığını anlattı. Başarının temelinde aile sevgisi ve ilginin önemli etken olduğuna dikkat çeken Tosun, "Velilerimizin kahvaltılı kaynaşma programımıza katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Aileler, çocuklarının her zaman yanlarında olduklarını göstermiş oldular. Eğitim öğretim bir bütünlük arz etmektedir. Okuldan kopuk bir ailede çocuğumuzun başarısından söz edilemez. Bu ve benzer etkinliklerimiz ileri zamanlarda yine olacaktır." dedi.

Çalıştıkları için çocuklarıyla kahvaltı yapamadıklarını belirten bazı ebeveynler, okulda da olsa çocuklarıyla aynı masada kahvaltı yapmanın keyfini yaşadıklarını dile getirerek şunları söylediler, "Çocuğumuzla kahvaltı yapmanın keyfini yaşadık. Aile mefhumunda kahvaltının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ayrıca bu programda çocuklarımızın arkadaşlarıyla ve aileleriyle tanışıp onlarla keyifli bir kahvaltı yapıp, dostluk ilişkilerimizi güçlendirdik." diye konuştu.

Birinci sınıf öğretmenleri ise kahvaltılı programlarda dostlukların kurulduğuna dikkat çekerek, "Biz de öğrencilerimizin ve ailelerimizin güzel bir birlikteliğe imza atmaları amacıyla böyle bir organize düşündük. Gördüğümüz manzara ne kadar haklı olduğumuzu bizlere gösterdi. Bu gibi sosyal etkinliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber Ders motivasyonunu ailece kahvaltı yaparak artırıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER