Devlet 'maliyet yüksek' diye Kıbrıs ve Kore gazilerine övünç madalyası vermemiş


Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar, Kıbrıs ve Kore gazilerine devlet övünç madalyasının maliyeti yüksek olduğu gerekçesiyle verilmediği ifade ederek TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'dan bu madalyanın gazilere verilmesi için yardımcı olmasını istedi.

Milletvekili Karaca, Gaziler Günü dolayısıyla Kore Gazisi Selahattin Karakaş'ı(85) evinde ziyaret etti. Karaca'nın ziyaretinde, Dernek Başkanı Helvacılar, Başkan Yardımcısı Süleyman Tosun ve Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Erbaş da hazır bulundu.

Ziyarette Karakaş 1951 yılında gönüllü olarak Kore Savaşı'na kendi isteğiyle katıldığını 1951 yılının Mart-Nisan aylarında cephede yaralandığını söyledi. Kore Savaşı'na dair cephedeki anılarını anlatan Karakaş, Japonya günlerini, tedavi sürecini, 1952 yılının Haziran ayında Denizli'ye döndüğünü ve kahramanca karşılandığını ifade etti. Anılarını anlatırken zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Kore gazisi, Karaca'ya "Bu vatanı kimse bölemeyecek değil mi?." diye sordu. Ardından "Sizden tek dileğim bu vatanı sakın böldürmeyin." cevabını verdi.

Dernek Başkanı Helvacılar ise gazilerin sesinin duyulması, sorunlarının çözümü için yapılan ziyaretin gaziler adına çok anlamlı olduğunu ifade etti. Helvacılar, "Kıbrıs ve Kore gazilerine 'devlet övünç madalyası' çok görülüyor. Bu yönde yıllardır girişimde bulunduk. Ancak sonuç alamadık. Sayılarının çok olduğu ve bu nedenle maliyetin yüksek olacağı gerekçesiyle madalya verilmemesinin gazilerimizi derinden yaralıyor." dedi.

Milletvekili Karaca ise devlet için bedel ödeyen gazilere maliyet yüksekliği gerekçesiyle madalya verilmemesinin üzüntü verici olduğunu dile getirdi. Karaca, "Bu beni de derinden yaralamıştır. Gazilerimiz yıllar önce savaş meydanlarında bu vatan için bedel ödediler. Gazilerimizi yılda bir kez hatırlamak değil onların vatanımız için yaptıkları karşısında minnet duymak zorundayız. Gazilerimize "Devlet Övünç Madalyası verilmemesi" konusunu derhal araştıracağım. Hukuki olarak yapılması gereken neyse yapacak, hangi girişimlerde bulunulması gerekiyorsa takipçisi olacağım." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Devlet 'maliyet yüksek' diye Kıbrıs ve Kore gazilerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER