Dikkat! Meteoroloji yine uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun Doğu Karadeniz Bölgesi için çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Dikkat! Meteoroloji yine uyardı!

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli olması beklenen sağanak yağışlar dolayısıyla ani sel, su baskını ve heyelan gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyarı yapılarak "Bu akşam saatlerinden sonra ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'de görülecek yağışların; Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

İL İL HAVA DURUMUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

GÜNEY MARMARA'DA SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Hafta sonuna kadar sıcaklıklar, 6 ila 9 derece arasında azalacak.  Orta Akdeniz'den gelen serin ve yağışlı havanın etkisi altına girecek güney Marmara'da sıcaklıklar, hafta sonuna kadar 6 ila 9 derece arasında düşecek.

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, bugünden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı sistemin etkisine giren ülkede, Marmara, Ege ve İç Anadolu'nun bazı kesimlerinde yağış bekleniyor.

Hafta sonuna kadar yağışların süreceği güney Marmara'da, hava sıcaklıklarında hissedilir derecede düşüşler olacak.
Bugünden itibaren azalacak hava sıcaklıklarının, hafta sonunda Bursa ve Yalova'da 23'ten 14, Balıkesir'de 23'ten 15, Çanakkale'de 20'den 14 dereceye ineceği tahmin ediliyor.

Yarın ve cuma günü, Çanakkale ve Balıkesir'de yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİNDE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Ege Bölge Müdürlüğü, yarından itibaren şiddetli yağış uyarısında bulundu.

Yapılan açıklama şöyle: "Bölgemiz yarın Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı hava kütlesinin etkisine girecek. 21-24 Ekim 2015 arasında bölgemiz sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 25 Ekim Pazar günü Balıkesir’in doğusu, İzmir, Manisa ve Aydın il geneli sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir.

Yağışların, 22 Ekim Perşembe günü Çanakkale’nin güney ve doğusu, Balıkesir’in batısı ve İzmir kıyılarında kuvvetli, 23 Ekim Cuma günü bölge genelinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), kıyı kesimlerde çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare), Aydın il geneli ve İzmir’in güneyinde yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olacağı tahmin edilmektedir.

Kuvvetli ve şiddetli yağış sebebiyle meydana gelebilecek ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının, yarın bölgenin kuzeyinden başlayarak hafta sonuna kadar yağışla birlikte bölge genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin edilmektedir.

Rüzgarın perşembe, cuma ve cumartesi günleri Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesine karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

İSTANBUL GÜNE YAĞMURLA UYANDI

İstanbul’a beklenen yağmur sabah saatlerinde geldi. İşe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar yağmur sürpriziyle zor anlar yaşadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul’a sağanak yağmur geldi. Sabah saatlerinde işe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar yağmur sürpriziyle karşılaştı. Beşiktaş’ta etkisini gösteren sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağmur nedeniyle trafikte yoğunluk yaşandı. Yağmur aralıklarla devam ediyor.

AJANSLAR

<< Önceki Haber Dikkat! Meteoroloji yine uyardı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER