Din adamı 'haç'ı Olimpiyat havuzunun dışına attı!


Yunanistan'ın başkenti Atina'da Hz. İsa'nın vaftiz yortusu çerçevesinde düzenlenen haç çıkarma töreninde Papaz Nikolaos, haçı Olimpiyat havuzu yerine dışına attı.

Yunanistan'da Ortodoks Hıristiyanlar, Hz. İsa'ın vaftiz yortusunu coşku içerisinde kutladı. Selanik'in Oreokastro semtinde düzenlenen haç çıkarma töreninde ilginç bir olay yaşandı. Oreokastro kilisesinde görevli din adamı Nikolaos ve çok sayıda vatandaş, tören için Olimpiyat ölçüsündeki havuzun etrafında toplandı.

Bu sırada haçı havuza fırlatmaya çalışan din adamı Nikolaos, Olimpiyat boyutlarındaki havuz yerine etrafında toplanan cemaatin üzerine fırlattı. Vatandaşlar gibi kendisi de yaşanan talihsizliğe gülen din adamı, ikinci denemesinde haçı havuza atmayı başardı.

Bir genç ile 10 yaşlarındaki bir kız çocuğu, havuza atlayarak haçı sudan çıkararak din adamına teslim etti.

YUNAN TELEVİZYONLARI CANLI VERDİ

Öte yandan İzmir'de bugün 1922'den sonra ilk defa alınan izinle haç çıkarma töreni düzenlenmesi Yunan medyasında geniş yer aldı. Türkiye'nin törene olur vermesini 'tarihi' şeklinde yorumlayan Yunan televizyonları, 94 yıl sonra gerçekleşen töreni canlı verdi. İzmir'de yaklaşık 250 civarında Ortodoks Hıristiyanın yaşadığı belirtilen haberlerde Yunanistan ve civardaki Hıristiyanların katılımıyla yaklaşık 300 kişinin töreni izlediği belirtildi.

Törende denize haçı atan din adamı Kirillos, İzmir'de haç çıkarma töreni yapılmasına izin veren hükümet ve yerel yöneticilere teşekkür etti. Ortodoks Hıristiyanlar, İstanbul'da da 4 farklı yerde haç çıkarma töreni düzenledi. Din-adami-haci-Olimpiyat-havuzunun-disina-atti-1979158.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Din adamı 'haç'ı Olimpiyat havuzunun dışına attı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER