PKK'lı müvekkilleriyle görüşemeyen avukatlar, savcıyı HSYK'ya şikayet edecek


Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Ebru Günay ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği'nden avukat Banu Güveren, İmralı'dan Silivri Cezaevi'ne getirilen PKK'lı müvekkilleriyle görüşemedikleri için savcıyı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) şikayet edeceklerini söyledi. Avukatlar, görüşemedikleri için müvekkillerinin sağlığından endişe ettiklerini belirtti.

Silivri Cezaevi'ne gelerek PKK terör örgütü üyeleri Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaş'la görüşemediklerini belirten avukatlar basın açıklaması yaptı. Avukat Ebru Günay, "Mart ayı itibariyle müvekkilimiz Sayın Öcalan'ın yanına, diğer kara cezaevlerinden götürülen 5 müvekkilimiz vardı. Bunlardan Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaş'ın şifaen Pazartesi günü Silivri Caezaevi'ne getirilmiş olduğunu öğrendik. Dün yaptığımız cezaevi ziyaretinde maalesef hiç bir yetkiliyle görüşme ve temas etme şansımız olmadı. Bizim müvekillerimiz hükümlü olduklarından bulundukları kısım itibariyle sadece Pazartesi itibariyle avukat görüşü yapa bileceğimiz beyan edildi. Tüm ısrarlarımıza rağmen bu keyfi tutumdan vazgeçilmedi. Biz bunların üzerine dün Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bakırköy Başsavcılığı'na şikayetlerde, suç duyurularında bulunduk. Avukatlar müvekkilleri istedikleri zaman, istedikleri süre içerisinde görüşe bilirler. Bugün tekrardan Özgürlüküçü Hukukçular Derneği'nden meslektaşlarımızla beraber buraya geldik. Tekrardan bu taleplerimizi ilettik, müvekkillerimizle görüşmek istediğimizi beyan ettik. Ama maalesef ki daha ilk andan, cezaevinin ana kampüsünün ilk girişten itibaren engellerle karşılaştık." diye konuştu.

İmralı'da bulunan diğer 4 müvekkilinin sağlığı ile ilgili endişeleri olduğunu söyleyen Günay, şöyle devam etti: "Bizlerin Çetin Arkaş ve Nasrullah Kuran'la görüştürülmemizin ardında gizlenmek istenen bir durum var. Adalet bakanlığı dahil olmak üzere bu bilgi bizden gizleniyor. Acaba neyi gizliyorlar? PKK'lı müvekkillerimizin sağlıkları ve güvenlikleri açısından endişeliyiz. Bizler bu konuda bütün yasal işlemleri tekrardan yapacağız. Suç duyurusunda bulunacağız. İlgili savcı hakkında HSYK'ya şikayetçi olacağız."

Avukat Banu Güveren de şöyle konuştu: "Özgürlükçü Hukukçular Derneği olarak müvekkillerimizle görüşme talebimiz tamamen keyfi şekilde insan aklıyla alay eder bir şekilde hukukun askıya alındığı, Anayasa Mahkemesi'nin dahi hukuksuzluğun arka bahçesi olduğu bir vakitten geçiyoruz. Müvekkillerimizle görüşene kadar, katliamlar bitene kadar, bu halk haklarını alana kadar bu hukuksuzlukları takip etmeye ve sorumlularını yargı önüne çıkarmaya ant içtik ve bunu gerçekleştireceğiz."

CİHAN
<< Önceki Haber PKK'lı müvekkilleriyle görüşemeyen avukatlar, savcıyı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER