Dinleme operasyonunda flaş gelişme

Ankara Emniyeti'nin gerçekleştirdiği operasyonda 20 kişi serbest.

Dinleme operasyonunda flaş gelişme

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyon kapsamında Mardin'in Savur ilçesinde uğradığı roketatarlı saldırıda yaralanarak gazi olan Başkomiser Mehmet Akif Yılmaz gözaltına alınarak tutuklamaya sevk edilmişti.

Gazi Başkomiser Mehmet Akif Yılmaz kaldırıldığı hastaneden sonra geldiği adliyede hakim karşısına çıktı. Hakime ifade veren Yılmaz, serbest bırakıldı.

Yılmaz, usulsüz dinleme davası kapsamında istirahat ettiği evinden gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 20 kişinin gözaltına alınmasından sonra sabaha karşı hastaneden çıkartılarak adliyede hakim karşısına çıkan Gazi Yılmaz da son olarak serbest bırakılanlar arasında yer aldı.

Avukat Melik Bayat'ın verdiği bilgiye göre, 03.30'da hastaneden adliyeye getirilerek hakime ifade veren Gazi Başkomiser Mehmet Akif Yılmaz serbest bırakıldı.

Hakimlik, serbest bırakılan kişiler hakkında Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamanın devam ediyor olması, delillerin toplanmış olması, şüphelilerin delilleri karartma ihtimalinin olmamasını dikkate alarak 21 kişinin yurt dışı çıkış yasağı koyarak adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

ÇATIŞMADA AĞIR YARALANMIŞTI
1 Ekim günü teröristlerin saldırısına silahıyla karşılık veren Yılmaz çıkan çatışmada ağır yaralandı.

Aracın ön tarafına düşen roket mermisinden sonra aracından inen başkomiser Yılmaz çıkan çatışmada ise karnına isabet eden kurşun akciğer ve dalağını parçalandı.

Yere yığılıp kalan başkomiser daha sonra kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Bir süredir evinde tedavi olan başkomiser yaralı halde iken meslektaşları tarafından gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen dinleme operasyonu kapsamında gözaltına alınan M.Akif Yılmaz dahil tüm şüpheliler tutuklamaya sevk edilmişti. Ancak bugün itibariyle tutukluluğa sevk edilen herkes serbest bırakıldı.
<< Önceki Haber Dinleme operasyonunda flaş gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER