Diş eti kanaması enfeksiyon sebebi olabilir


Diş eti kanaması, diş eti çekilmesi, koyu diş eti rengi ve fazla gözüken diş etleri (gummy smiley) bir çok hastanın ortak problemi olduğunu belirten uzmanlar, enfeksiyondan korunmak için ağız hijyeninin önemli olduğunu söyledi.

Klinik34 Diş Hekimlerinden Dt. Çağatay Özyıldırım konu hakkında bilgiler verdi. Diş eti iltihabı ilgili Özyıldırım, "Ağız hijyenin sağlanmadığı durumlarda bakterilerin periodontal ceplere yerleşmesi ve çoğalması sonucunda basit diş eti enfeksiyonu (gingivitis) oluşmaktadır. Önlem alınmadığında bu durum ilerleyerek tüm çevre dokuları enfekte ederek bir sonraki evresi olan periodontitisi meydana getirir. Diş fırçalanması sırasında yada yemek yerken oluşan diş eti kanamaları diş eti iltihabının önemli göstergelerindendir. Bu tip şikayetleri olan hastalar erken dönemde diş hekimlerine muayene olduğu taktirde diş eti iltihabını önüne geçmek mümkündür. Mikrobiyolojik aktivitenin erken evresinde diş temizliği ve ağız bakımı konusunda diş hekimi tarafından destek alındığı taktirde, problem bir sonraki safhalara geçmeden çözülmüş olur." dedi.

Çağatay Özyıldırım, şunları söyledi: "Diş eti iltihabı bulunan hastalarda diş eti kanaması, kızarmış ve ödemli (siskin) diş etleri yoğun bir şekilde görülmektedir. Diş eti kanaması erken dönemde diş fırçalanması ve yemek yeme sırasında meydana gelirken ileri dönemde spontan diş eti kanamaları enfeksiyonun ileri boyuta ulaştığını bizlere gösterir. Ağızda oluşan metalik tat, diş eti kanaması sonucunda ağızımızda yoğun miktarda bulunan kanın içeriği yüzünden hissedilebilir. Enfeksiyonun önüne geçilmediği durumlarda diş çevre dokularını da içine alan durum, özellikle kemik kaybı ve diş kaybı ile sonuçlanır."
CİHAN
<< Önceki Haber Diş eti kanaması enfeksiyon sebebi olabilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER