Diyarbakır'da Başakşehir'e yoğun ilgi


Türkiye Kupası A Grubu 2. hafta maçında karşı karşıya gelen Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekibi Amed Sportif Faaliyetler ile Süper Lig ekibi Medipol Başakşehir arasındaki maç 2 - 2 berabere tamamlandı. Maç sonunda Diyarbakırlılar konuk ekibe yoğun ilgi gösterdi. Bazı taraftarlar futbolcularla fotoğraf çektirdi.

Karşılaşmada ev sahibi Amed Sportif Faaliyetler, 1 - 0 öne geçtiği maçta sahada 9 kişi kalmasına rağmen taraftarlarının desteğiyle mücadeleyi 2 - 2 bitirmeyi başardı. Bu sonuçla ev sahibi Amed Sportif Faaliyetler 4 puan ve averajla 2. sırada yer alırken, konuk Medipol Başakşehir de yine 4 puan ve averajla liderlik koltuğundaki yerini korudu.

Maç sonunda Cihan Haber Ajansı'na konuşan Medipol Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı, her rakibin zor olduğunu söyledi. Diyarbakır halkına teşekkür eden Avcı, "Her rakip zor. Özellikle kupa maçlarına baktığımızda konsantrasyon bozukluğu yaşanabiliyor ister istemez; ama olmaması gerekiyor. Rakibe de bu anlamda saygı gösterilmesi gerekiyor." diyerek, şöyle konuştu:

"Özellikle oyunun başlangıcında biz tam istediğimiz gibi başlayamadık, rakip golü buldu. Biz orada 3 tane gol pozisyonu yakaladık. Ondan sonra oyuna girdik. Ondan sonraki bölümünde kırmızı kart ile oyun bizim lehimize döndü. İkinci yarının başında bir gol daha bulduk. Oyunun bir takım gerçekleri var. Rakip 11- 10 da olsa hiç fark etmez oyunun doğrularını oynamak gerekiyor. Biz o anlamda ağır ve temposuz oynadık. Rakip de duran toptan ikinci golü buldu. Baktığında buradaki seyirci açısından güzel bir maç. Bizim bardağın dolu tarafı oyundan memnun değiliz ama deplasman olarak baktığında alınan puan önemlidir. Diyarbakır halkına bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

Medipol Başakşehir'in tecrübeli oyuncusu Semih Şentürk ise bu tür maçlarının zor olduğunu söyledi. Şentürk, "Biz sabah geldik, günü birlik geldik. Tabii ki öne geçtiğin maçlarda skoru artırmazsan maalesef berabere kalınıyor. Sonuçta bu bir grup maçı. Daha önümüzde maçlarımız var. Önemli olan burada kazanmaktı ama bir puan aldık. Kalan maçlarımızı da kazanıp gruptan lider olarak çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekibi Amed Sportif Faaliyetlerin tecrübeli sporcusu Yusuf Yağmur da yaptığı açıklamada, "Çok zorlu bir rakibimiz vardı. Sonuçta Süper Lig temsilcisi. Çok iyi bir takım. Maçta çok zorlandık çünkü 2 kişi eksik oynadık. Taraftarlarımıza teşekkür ederim desteklediklerinden dolayı." diye konuştu.

Konuk takım yoğun güvenlik önlemleri altından şehirden ayrıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır'da Başakşehir'e yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER