Diyarbakır'da şehit astsubay Seçkin Çil için uğurlama töreni

Diyarbakır'da şehit astsubay Seçkin Çil için uğurlama töreni

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, dün yaşanan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Seçkin Çil için uğurlama töreni düzenlendi.

Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Seçkin Çil için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törene 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 2. BHHM Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, vali yardımcıları, kaymakamlar, şehidimizin ailesi ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Tören, şehidin naaşının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. 7. Kolordu Komutanlığı'ndan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkolu, birlik adına yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Yüzbaşı Çelikkollu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hâkimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz." Konuşmanın ardından şehidin ruhuna dualar okundu. Törenin sonunda Jandarma Astsubay Üstçavuş Seçkin Çil'in cenazesi, defnedilmek üzere Ankara'ya uğurlandı. CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır'da şehit astsubay Seçkin Çil için uğurlama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER