Diyarbakır'daki patlamada birçok ev harabeye döndü


Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde dün gece emniyet ve jandarmaya yönelik eş zamanlı terörist saldırı ardından, birçok iş yeri yanında birçok ev de harabeye döndü, oturulamaz hale geldi. İlçe merkezinde bulunan birçok iş yerinin ve evin camları kırıldı.

Esnaf, sabahın erken saatlerinde iş yerlerine gelerek, hasar tespiti ile beraber temizlik yaparken, duvarları yıkılıp, eşyaları dağılan, kırılan ev sakinleri de neye uğradıklarını şaşırdı. Patlamanın şiddetiyle duvarları dahi yıkılan bazı evlerin sahipleri, ortalığa dağılan kırık eşyaları ve camları toplarken, adeta neye uğradıklarını şaşırdılar.

Patlamanın şiddetiyle duvarı yıkılan, eşyaları parçalanan bir evin sakinleri çok korktuklarını, deprem olduğunu zannettiklerini ifade ettiler. Evin annesi Saliha Gülistan (86), Kürtçe 'Dünya harap oldu, bozuldu. Milletin başı bozuldu. Allah, barışı ikame etsin' cümlelerini ağıt şeklinde tekrarlarken, torunu Elif Gülistan ise yatarken patlamayı duyduğunu, aslında deprem olduğunu sandığını ifade etti. Elif Gülistan, "Sonra yangın çıktığını görünce bomba patlama sesi olduğunu anladım. Silahların sesi çok gür şekilde geliyordu. Duvarlar yıkıldı yani. Ben kaçtıktan sonra daha beter oldu." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır'daki patlamada birçok ev harabeye döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER