"Doğu'da olaylar sebebiyle kaç kişi psikolojik tedavi için başvurdu?"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan olaylar sebebiyle psikolojik tedavi için sağlık kuruluşlarına başvuran kişi sayısını sordu.

Sağlık Bakanı Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren CHP'li Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"18.12.2015 tarihi itibariyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde zarar gören, kullanılamayan sağlık birimi sayısı kaçtır? Ne kadarlık zarar bulunmaktadır?

18.12.2015 tarihi itibariyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağlık hizmeti verilemeyen il ve ilçeler hangileridir?

18.12.2015 tarihi itibariyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde il ve ilçelerdeki sağlık personeli sayısı kaçtır?

18.12.2015 tarihi itibariyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağlık personeli olmayan, yetersiz olan il ve ilçeler hangileridir?

18.12.2015 tarihi itibariyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde hangi sağlık hizmetleri verilmektedir? Verilemeyen sağlık hizmetleri nelerdir?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan olaylar nedeniyle göç etmek zorunda kalan vatandaşlardan kamu sağlık hizmetleri için ücret alınmakta mıdır? Alınıyorsa mağdur durumdaki vatandaşlardan ücret alınmasının nedeni nedir?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan olaylar nedeniyle psikolojik tedavi için sağlık kuruluşlarına başvuran kişi sayısı kaçtır?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan olaylar nedeniyle göç etmek zorunda kalan vatandaşlara psikolojik tedavi hizmeti verilmekte midir? Verilmiyorsa nedeni nedir?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan olaylar nedeniyle göç etmek zorunda kalan yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaş sayısı kaçtır?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan olaylar nedeniyle göç etmek zorunda kalan yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar için yaptığınız çalışmalar nelerdir?"
CİHAN
<< Önceki Haber "Doğu'da olaylar sebebiyle kaç kişi psikolojik tedavi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER