Doğubayazıt'ta güvenlik güçlerine saldıran terörist, İstanbul'da yakalandı


Ağrı Doğubayazıt'ta güvenlik güçlerine silahlı saldırı yaptığı belirlenen bir terörist, İstanbul'da, güvenlik güçlerince yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden dün (23 Aralık) günü yaşanan önemli olaylar hakkında bilgi verildi. Buna göre; Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda; 6 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 122 oldu. Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda; 17 adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi, 1 barikat kaldırıldı ve 1 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 5 adet av tüfeği, 11 adet roketatar mermisi ve 1 adet telsiz ele geçirildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; 7 Bölücü Terör Örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Operasyonda, 19 Aralık 2015'ten itibaren toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 30 oldu. Ayrıca 2 adet El Yapımı Patlayıcı ele geçirildi, 1 barikat imha edildi.

Doğubayazıt'ta, 29 Temmuz 2015'te, güvenlik güçlerine silahlı saldırı yaptığı belirlenen bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist, İstanbul'da, güvenlik güçlerince yakalandı.

Bitlis'de Sehi Ormanları bölgesinde devam eden operasyonda; bir adet büyük telsiz ve dokuz adet el bombası ele geçirildi. Bingöl Yedisu'da, yapılan arama/tarama faaliyeti esnasında; bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet boş şarjörü ile muhtelif cins ve miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Tunceli merkez, Bali Deresi bölgesinde devam eden operasyonda; bir adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak yerinde imha edildi, muhtelif cins ve miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Doğubayazıt'ta güvenlik güçlerine saldıran terörist,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER