'Dondurma kararını hafife almayın'

Avrupa Komisyonu başkanı ‘uyardı’: Ankara, AP kararını hafife almamalı

Erdoğan: Daha ileri giderseniz bu sınır kapıları açılır

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Parlamentosu’nu (AP) Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik müzakerelerinin dondurulmasına ilişkin aldığı kararın hafife alınmaması gerektiğini söyledi.

Belçika gazetesi La Libre Belgique’e konuşan Juncker, karar için, “Etkisi hissedilecektir” dedi.

‘Erdoğan reformları yerine getirmeli’

AP’ye “Bana bak, daha ileri giderseniz sınır kapıları da açılır bunu da öyle bilesiniz” diye gözdağı veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çıkışını kabul etmediğini belirten Juncker, Erdoğan’ın Terörle Mücadele Kanunu (TMK) başta olmak üzere gerekli reformları yapması gerektiğini kaydederek, “Eğer Erdoğan, Türk vatandaşlarının AB’de vizesiz seyahat etmesini istiyorsa bunu yapmalı, bu da göçmen anlaşmasının bir parçası” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyelik görüşmelerinin geçici olarak askıya alınmasına ilişkin tavsiye kararı almıştı.

Oylamada, müzakerelerin geçici olarak dondurulması 37 hayır oyuna karşı, 479 evet oyuyla kabul edilmiş, 107 parlamenter ise çekimser kalmıştı. Parlamentonun aldığı karar sadece tavsiye niteliği taşıyor.

Kararın ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AP’ye yönelik “Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur” demişti.
<< Önceki Haber 'Dondurma kararını hafife almayın' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER