Dr. Kurca: Çocuklara, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak herkesin görevi olmalı

Dr. Kurca: Çocuklara, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak herkesin görevi olmalı

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, çocuklarda kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasının son derece önemli olduğunu belirterek, çocuklara bu alışkanlığı kazandırmanın herkesin görevi olduğunu söyledi.

Genel Sekreter Dr. İsmail Kurca, 8-14 Kasım Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla Yozgat Devlet Hastanesi'nde Çocuk Cerrahi servisinde yatan çocuklara kitap hediye etti. Dr. Kurca yaptığı açıklamada, Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısı ile okumanın önemine dikkat çekmek için hasta çocuklara kitap dağıttıklarını belirtti. Kurca, şunları kaydetti: "Kasım ayının ikinci haftası Dünya Çocuk Kitapları Haftası olarak kutlanmakta. Bu haftanın kutlanmasındaki amaç çocuklara kitap okumanın önemini anlatmak, ailelerde farkındalık oluşturmaktır. Biz de bunu hatırlamak için hastanemizde yatan, tedavi olan çocuklarımıza çam sakızı çoban armağanı kitaplar hediye ettik. Kitap okuma alışkanlığını kazandırmak herkesin görevi olmalı. Kitap okuma alışkanlığı çok önemli, bu bizim ileride yetiştireceğimiz çocukların dünya görüşünün daha iyi olmasını sağlayacak. O yüzden Dünya Çocuk Kitapları Haftası'nda böyle bir farkındalık oluşturduk. Bu vesile ile çocuklarımıza geçmiş olsun dileklerinde de bulunduk."

Kitap hediye edilen çocuklar da Dr. Kurca'ya teşekkür ederek, "Evde kitap okuyoruz. Bizi ziyaret ederek kitap hediye edilmesi bizi mutlu etti." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Dr. Kurca: Çocuklara, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER