Dr. Munz: Mültecilere entegre olabilmeleri için psikolojik destek sağlanmalı


Almanya Federal Psikoterapistler Birliği Başkanı Dr. Dietrich Munz mülteciler için daha iyi psikolojik tedavi imkânlarının sağlanmasını talep etti.

Başkent Berlin'de basın toplantısı düzenleyen Munz, ülkeye gelen 800 bin mültecinin arasında psikolojik travma geçiren insanların sayısının yüksek olduğuna dikkat çekti. Munz, mültecilere gerekli psikolojik destek ve tedaviler uygulamazsa gelecekte travmalarını yenmedikleri için entegre olma konusunda sıkıntı çekebilecekleri uyarısını yaptı.

Dr. Munz, ayrıca Alman hükümetinden mülteci yasasında değişiklik yapmasını istedi. "Mevcut yaslara göre sadece acil yardıma ihtiyacı olan mültecilere gerekli tıbbı ve psikolojik yardım yapılıyor." diyen Munz, bu uygulamanın en kısa zamanda değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Mülteciler için ilk 15 ayın çok önemli olduğunu da vurgulayan Munz, bu aylarda gerekli psikolojik tedavilerin gerekirse tercümanlar eşliğinde yapılması gerektiğini dile getirdi.

Munz, mültecilere gösterilen sıcaklığın Alman toplumu adına çok güzel bir davranış olduğunu belirtere, "Maalesef bu insanlar buralara felaketler yaşayarak, çok zor şartlarda geliyor. Mültecilerin toplum içerisinde kendi ayakları üzerinde duran bireyler olmaları isteniyorsa gelecek kaygılarını bugün gidermemiz gerekiyor." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Dr. Munz: Mültecilere entegre olabilmeleri için psikolojik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER