DSP'li Çakmak: Hukukun siyasallaştığı ülkelere yabancı yatırımcı gelmez


Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, hukukun olmadığı bir yerde ekonominin de güven içinde yol alamayacağını söyledi.

Ülkede son 2 yıl içinde Avrupa Birliği (AB) kriterlerinden fersah fersah uzağında hayata geçirilen yasalarla yabancı sermayenin ürkütüldüğünü belirten Çakmak, iktidar, başta 'makul şüphe' olmak üzere sulh ceza hakimlikleri ve özgür basının üzerinden baskı kaldırılmadığı sürece doların 3 liranın altına düşmesinin imkansız olduğunu kaydetti.

Ekonomin dünyada genelde demokrasi çıtası ve hukuk çıpası yüksek ülkelere demirlediğini belirten Çakmak, sözlerini şöyle tamamladı: "Bir ülkede hukuk yoksa ekonomik istikrarda olmaz. Yabancı yatırımcı hukuki güvencesi olan ülkelere yatırımını yapar. Siz koca koca holdinglere ve gazete ve televizyon kanallarına 'kayyım' adı altında çökme yaparsanız dünyada hiç bir yatırımcıyı Türkiye'ye çekemezsiniz. Artık ülkeyi yönetenler çok iyi bilmelidir ki hukuk yürütmenin emrinden çıkmadığı sürece ekonomide işler hiç bir zaman iyi gitmeyecektir. " CİHAN
<< Önceki Haber DSP'li Çakmak: Hukukun siyasallaştığı ülkelere yabancı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER