DSP'li Öztürk: Kriz aşılmazsa örtüaltı sebze üreticisi zor durumda kalır


DSP Serik İlçe Başkanı Yusuf Öztürk, uçak düşme sonrası Türkiye ile Rusya arasında artan gerginliğin kısa sürede sonlanmaması halinde Antalya bölgesinde örtü sebze üreticiliğinin çıkmaza gireceğini söyledi.

Kendisinin de geçimini Serik'te örtüaltı sebze üreterek sağladığını belirten Öztürk, tansiyonun düşmesi için diplomatik temasların hız kazanması gerektiğini ifade etti. Bu krizden en fazla etkilenecek ilin Antalya olduğunun altını çizen Öztürk, "Zaten bu sene domatesin kilosunu 70 kuruşa zor sattık. Bu olay sonrası Rusya'ya ihracat kapılarının kapanması ile birlikte bu önümüzdeki günlerde 50 kuruşun altına düşecek. Üretici daha zor duruma düşecek. Ülkemizde zaten tarım girdi maliyetleri çok yüksek. Krizle birlikte daha da zarar edeceğiz." dedi.

Antalya'nın Aksu, Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, Döşemealtı, Kumluca, Finike, Demre, Kaş, Kaş'ın Kınık, Patara, Ova ve Yeşilköy mahallelerinin örtüaltı sebze ve meyve üretiminde lokomotifi olduğunu belirten Öztürk, örtüaltı sebze üreticinin her yıl yeni bir olay sonrası dar boğaza girmesinden gına geldiğini kaydetti.

Türkiye'nin artık gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bir tarım politikasının olması gerektiğinin altını çizen Öztürk, "Ortada bir kriz var buna yönelik örtüaltı sebze ve meyve üreticisinin önünü açacak bakanlığın hiç bir alternatif planı yok. Geçmiş yıllarda Irak'a, İran'a, Ürdün'e, Lübnan'a ve Suriye'ye örtüaltı sebze ihraç ederdik oda yok artık. İç piyasanın hacmi belli. Bu krizde devlet kendi çiftçisine destek olmazsa tamamen biteriz. Çiftçi ürettiğinin karşılığını alamazsa bu işi yapmaz." ifadesinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber DSP'li Öztürk: Kriz aşılmazsa örtüaltı sebze üreticisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER