'Dündar ve Gül, hala yazdıkları haberler nedeniyle tehdit altında'


Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) Dönem Sözcüsü Ahmet Abakay, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuksuz yargılanma kararını "Dündar ve Gül'ün özgürlüğe kavuşmasını selamlıyoruz" şeklinde yorumladı. Abakay, "Can Dündar ve Erdem Gül hala yazdıkları haberler nedeniyle tehdit altındadırlar çünkü dava devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) Dönem Sözcüsü Ahmet Abakay'ın konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şu şekilde: "Meslektaşlarımız Can Dündar ve Erdem Gül, Anayasa mahkemesinin verdiği kararla 92 gün tutuklu bulundukları cezaevinden tahliye edildiler. Dündar ve Gül'ün özgürlüğe kavuşmasını selamlıyoruz. Bu kararın ortaya çıkmasında çabası olan Anayasa Mahkemesi yargıçlarının, basın ve ifade özgürlüğü konusundaki değerlendirmeleri önemli bir içtihad olarak değerlidir, takdiri hak etmektedir. Arkadaşlarımız Dündar ve Gül'ün serbest bırakılmaları elbette çok önemlidir ama tek başına yeterli değildir. Unutulmamalıdır ki, cezaevlerinde halen 30 dolayında gazeteci meslektaşımız bulunmaktadır, bu durum basın ve ifade özgürlüğünün ağır baskıda olduğunun en açık göstergesidir.

YÜZLERCE DAVA DEVAM EDİYOR

Yine bilinmektedir ki, çok sayıda gazeteci, yazar, çizer hakkında yüzlerce dava devam etmektedir. Bu meslektaşlarımız tutuksuzdur ama önemli zamanlarını mahkeme salonlarında ifade vermekle geçirmektedirler ve içeri girme tehdidi altındadırlar.

Ve yine bilinmektedir ki, Can Dündar ve Erdem Gül hala yazdıkları haberler nedeniyle tehdit altındadırlar çünkü dava devam etmektedir. Dündar ve Gül hakkında bu olumlu kararın çıkmasında elbette uluslar arası meslek örgütlerinin, Türkiye'de de Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) ve Gazeteci Örgütleri Platformunu (G-9) oluşturan basın meslek örgütlerin etkinliklerinin önemli katkısı olmuştur. GÖP olarak basın ifade özgürlüğü mücadelemiz kuşkusuz her koşulda devam edecektir."

CİHAN
<< Önceki Haber 'Dündar ve Gül, hala yazdıkları haberler nedeniyle tehdit... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER