Dünya Güreş Şampiyonası'nda 3 güreşçi 3. tura çıktı


Dünya Güreş Şampiyonası Erkekler Serbest Güreş Müsabakaları'nda 3 sporcu madalya mücadelesi verirken 3 sporcumuz da adlarını 3. tura yazdırdı.

ABD'nin Las Vegas şehrinde yapılan Erkekler Serbest Güreş Müsabakaları'nın ilk gününde mindere çıkan 61 kiloda Münir Recep Aktaş, adını çeyrek finale yazdırdı.

Dünya Güreş Şampiyonası erkekler serbest stil müsabakasında 61 kiloda Münir Recep Aktaş, Çin'li Zhenguang Tian'ı bastırarak aldığı puanlarla ilk yarıda skoru 5-0 yaptı. Son devrede yine bastırdı durumu 6-1' getirdi. Rakibini köprüye getiren Münir 10-1 galip iken maçı kazandı ve 3'üncü tura çıktı. Müner Recep Aktaş, çeyrek final mücadelesinde Ukrayna'dan Vasyl Shuptar ile yarı final mücadelesi verecek.

86 kiloda mücadele eden Selim Yaşar da üçüncü tura çıktı. Selim Yaşar, ilk turda Perulu rakibi Yusept Espinal'i 11-0 teknik üstünlükle yenerek 2. tura yükseldi. Selim Yaşar, ikinci turda ise Gürcü rakibi Sandro Aminashvili ile karşılaştı. Üstün bir müsabaka çıkaran ve minderden 2-0 galip ayrılan Selim Yaşar adını 3. tura yazdırdı ve çeyrek finale yükseldi. Selim Yaşar, çeyrek final mücadelesinde ise Venezuela'dan Pedro Francisco Ceballos Fuentes ile yarı finale kalabilmek için mücadele edecek.

İBRAHİM BÖLÜKBAŞI İKİ GALİBİYET BİR MAĞLUBİYET ALDI

Dünya Güreş Şampiyonası'nda sabah seansı mindere çıkan İbrahim Bölükbaşı baraj maçında Moğolistan'dan Khuderbulga Dorjkhand'ı 8-1 mağlup etti ve son 16 güreşçi arasına kaldı.

İbrahim Bölükbaşı, Trinidad ve Tobagolu sporcu Nathanael Emmanuel Rose'yi ise üstün bir müsabakanın ardından 12-5 teknik üstünlükle mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Nathanael Emanuel Rose karşısında ilk devreyi 8-0 önde kapatan Bölükbaşı maçı 12-5 yaparak 4 dakika 31 saniyede rakibini teknik üstünlükle mağlup etti.

97 kiloda mücadele eden ve madalyaya bir adım daha yaklaşan İbrahim Bölükbaşı, çeyrek final müsabakasında İran'dan Abbas Mohammadtaher Tahan'a 12-2 teknik üstünlükle kaybetti ve final şansını kaçardı. İran'lı Abbas Mohammadtaher Tahan ile karşılaşan İbrahim Bölükbaşı güçlü rakibi önünde zor durumlara düştü. İlk yarıyı 6-0 yenik kapadı.

Son devrede İran'lı yine üstündü skor yarının başında 11-2 oldu. Ancak güreşi 12-2 kaybeden İbrahim Bölükbaşı, birincilik kürsüden uzaklaştı ve repesaj maçı beklemeye başladı.

İbrahim Bölükbaşı, İranlı rakibinin finale kalması durumunda bronz madalya için repesaj müsabakaları yapacak.

Dünya Güreş Şampiyonası Serbest Stil müsabakalarında güreşler devam edecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Dünya Güreş Şampiyonası'nda 3 güreşçi 3. tura çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER