3 - 2 - 1... Süre doldu: ATEŞ

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında gün içinde 40’a yakın kişi öldü.

3 - 2 - 1... Süre doldu: ATEŞ


Lübnan Başbakanı Sinyora ülkesini felaket bölgesi ilan ederek ateşkes çağrısında bulundu. İsrail ise ateşkes için Hizbullah’ın Litani Nehri’nin kuzeyine çekilmesini istedi.
İsrail saldırılarında dün en yüksek can kaybı sınırdaki Mirvahin köyünde yaşandı.
Köylülere evlerini terkedip bölgeden ayrılmaları için 2 saat süre veren İsrail ordusu sürenin dolmasının ardından köyü yerle bir etti. Bombardımanda 15’i çocuk 20 sivil yaşamını yitirdi.
Lübnan polis kaynakları saldırılarda 1’i asker 39 kişinin öldüğünü bildirdi. Böylece çarşambadan bu yana İsrail saldırılarında ölen Lübnanlıların sayısı 100’ü geçti. Bombaların düştüğü an koşuşturan o insanlar neler hisseder acaba?... Video - Tıklayın 4 limanı bombalayan İsrail savaş uçakları Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Beyrut’un güney mahallerini vurdu. İsrail ordusu hava akınlarında Lübnan’a ait radarların tamamının tahrip edildiğini açıkladı.
İsrail, Lübnan ordusunu, Lübnan üzerinde saldırılarda bulunan İsrail savaş uçaklarına ateş açmaması konusunda uyardı.
Lübnan Başbakanı Sinyora ülkesini felaket bölgesi ilan ederek BM himayesinde acil ateşkes çağrısı yaptı.
Sinyora BM’den Lübnan hükümetinin ülkenin güneyinde otoritesini genişletmesine yardım etmesini istedi.
İsrail ise ateşkes için Hizbullah’ın Litani Nehri’nin kuzeyine çekilmesini cephanesini Lübnan ordusuna teslim etmesini ve Lübnan ordusunun da İsrail-Lübnan sınırı boyunca mevzilenmesini şart koştu.
Savaş uçakları Cuma günü de Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah’ın evini ve bürosunu da bombaladı. Bu saldırı sonrası Nasrallah örgütün İsrail ile açık savaşa hazır olduğunu duyurdu.
“Bundan sonra İsrail’in sadece Hayfa’ya değil, iç bölgelerine de saldıracağız” diyen Nasrallah, Beyrut açıklarında İsrail donanmasına ait bir gemiyi vurduklarını söyledi.
Olayı doğrulayan İsrail ordusu, gemiye, Hizbullah’a ait bomba yüklü bir insansız deniz aracıyla saldırı düzenlendiğini açıkladı. Saldırıda 2 İsrail askeri öldü, 2 asker ise kayıp. İsrail de böyle vuruldu - Video Beyrut Havaalanı'nın 2. kez vuruluşu - Video Dveyr köyünde aynı aileden 12 ölü - Video Ntv - Samanyoluhaber
<< Önceki Haber 3 - 2 - 1... Süre doldu: ATEŞ Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER