320 km hızla vurdu!

ABD'nin Oklahoma eyaletini vuran dev hortum sebebiyle 20'si çocuk 91 kişi hayatını kaybetti.

Tam anlamıyla şok oldular!

  • Devasa bir hortum Oklahoma'yı savaş alanına çevirdi.
  • Saatte 320 hıza ulaşan hortum bir okul ve hastaneyi de yıktı.
  • Yetkililer ölü sayısının artabileceğini açıkladı.
  • Obama 'büyük afet' ilan etti.

ABD'nin Oklahoma eyaletini vuran hortumun yol açtığı yıkımın boyutu fırtına dindikten sonra ortaya çıktı. Moore başta olmak üzere Oklahoma'nın birçok yeri enkaza döndü. Sığınaklarından ve bodrum katlarından çıkan insanlar, gördüklerine inanmakta zorlandı. Hızı saatte 320 kilometreye ulaşan hortumun yıktığı binalar arasında bir okul ve hastane de bulunuyor. Hortumun rotasında iki okul olduğu, bunlardan birinin boşaltıldığı, diğer okuldaki çocukların bodruma saklandığı ve ölümlerin bodrumun sel sularıyla dolması sonucu gerçekleştiği öğrenildi. Bölgede hava kararmasına rağmen arama ve kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. 

Yetkililer özellikle Moore kentinde hastanelere çok sayıda yaralının akın ettiğini, kurtarma ekiplerinin enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştığını, yolların yıkıntılar sebebiyle kapalı olduğunu ve ulaşımdaki aksamaların giderilmeye çalışıldığını bildirdi. Yıkıntılar arasından cesetler çıkarıldığı, ölü sayısının artabileceği belirtildi. 

3,5 kilometre genişliğe ulaşan hortum sebebiyle yüzlerce ev yerle bir oldu, araçlar hurdaya döndü. Hortumlar nedeniyle yıkıntıların kapladığı bazı otoyollar da trafiğe kapatıldı. Yer yer yangınların görüldüğü, 40 binden fazla aboneye elektrik verilemediği açıklandı. Eyalet yetkilileri ve Kızılhaç, evsiz kalan binlerce kişiye yardım ulaştırmaya çalışıyor. Dev hortumun bölgedeki bir at çiftliğini de yerle bir ettiği ve ahırlarda bulunan 80 atın telef olduğu kaydedildi. 

Bu arada ABD Başkanı Barack Obama, Oklahoma eyaletinde "büyük afet" ilan etti. Obama, hortumun vurduğu eyalete federal yardım yapılması talimatı verdi, Federal Acil Durum Yönetimi Dairesi bölgeye özel bir ekip gönderdi.
<< Önceki Haber 320 km hızla vurdu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER