5 yaşından küçük araçların vergisi 2 kat artacak

Zengin vergisi ile ilgili yasa kabul edildi. Pahalı araçlardan alınan vergi 2-3 katına çıkacak

5 yaşından küçük araçların vergisi 2 kat artacak

Rusya'da Başkan Putin'in seçim öncesi vaatlerinden biri olan zengin vergisiyle ilgili yasa Duma'da ilk oturumda kabul edildi. Her türlü lüks bireysel tüketim ürününü kapsaması beklenen yasa, şimdilik sadece lüks otomobiller için geçerli olacak.

HANGİ OTOMOBİLLERİ KAPSAYACAK
Kommersant Gazetesi'nin haberine göre, Duma'da ilk oturumda onaylanan yasa, 5 milyon rubleden (yaklaşık 164 bin dolar) pahalı otomobillerden alınan verginin 2-3 kat artırılmasını öngörüyor.  
 
Başkan Putin, son devlet başkanlığı seçimleri öncesinde, lüks ev, büyük arazi, özel uçak ve lüks yatlardan da lüks vergisi alınacağı vaadinde bulunmuştu. Vergi Kanunu'nda yapılan değişilikler uyarınca, fiyatı 5-10 milyon ruble arasında olan ve en fazla beş yaşında olan otomobillerden alınan vergi iki katına çıkarılacak. Örneğin BMW 760Li 544 bg. için bugün yılda 81 bin 600 ruble vergi ödenirken, yasa değişikliğinin yürürlüğe girmesinin ardından bu rakam 163 bin 200 rubleye yükselecek.
 
10 yıldan eski olmayan, 10-15 milyon ruble fiyat aralığındaki ve 15 milyon rubleden pahalı, en fazla 20 yaşındaki otomobillerden alınan vergiler ise 3 kat artırılacak. Ferrari California V8 460  için vergi 69 bin rubleden 207 bin rubleye çıkacak.
<< Önceki Haber 5 yaşından küçük araçların vergisi 2 kat artacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER