ABD, Tatarlar için ciddi şekilde kaygılı

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Nuland da “Kırım’daki insan hakları noktasında, özellikle de Tatarlar açısından çok ciddi kaygıları olduğunu" bildirdi.

ABD, Tatarlar için ciddi şekilde kaygılı

ABD Kongresi’ndeki Ukrayna oturumunda bazı vekiller Kırım Tatarları’nın durumunu gündeme getirirken ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Victoria Nuland, “Kırım’daki insan hakları noktasında çok ciddi kaygılarımız var, özellikle de Tatarlar bağlamında” dedi.

Ukrayna Milletvekili ve Kırım Tatar Milli Meclis eski Başkanı Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu’nun 2019 yılına kadar Kırım’dan uzaklaştırıldığını hatırlatan Nuland, Sivastopol’da bir Kırımlı eylemcinin kaçırılıp işkence yapıldığını da anımsattı. 

Nuland, bu dönemde çoğunluğunu Tatarların oluşturduğu 7 bin kişinin Kırım’ın dışına çıkarıldığını kaydederek, “Yerel Kırımlılara, eğer Rusya vatandaşlığını kabul etmezlerse, mülklerini boşaltmaları, topraklarından vazgeçmeleri gerektiği söylendi.  (Kırım Tatarlarının sürgününün) 70. yıldönümü yaklaştı. Dolayısıyla, bizim ciddi kaygımız, Rusya’nın kendi insan hakları pratiklerini şimdi de Kırım’a uygulaması” diye konuştu.

AA
<< Önceki Haber ABD, Tatarlar için ciddi şekilde kaygılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER