ABD'nin Mısır kararını açıkladı

ABD Başkanı Obama, Mısır'da herhangi bir siyasi parti veya gruba destek vermediğini bildirdi.

ABD'nin Mısır kararını açıkladı

ABD Başkanı Barack Obama'nın ülkesinin Mısır'daki herhangi bir siyasi parti veya gruba destek vermediğini yineleyerek, bu ülkede devam eden şiddet olaylarını kınadığı bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, hafta sonunu Maryland'daki Camp David Başkanlık ikametgahında geçiren Obama'nın Ulusal Güvenlik Konseyi ile Mısır'daki gelişmeler hakkında telefonda görüştüğü belirtildi. 

Açıklamada, Mısır'da geçiş döneminde ABD'nin belli siyasi parti ya da grupları yönlendirdiği yönünde yanlış iddiaların ortaya atıldığı ifade edildi ve bu iddiaların "kesin bir şekilde" reddedildiği kaydedildi.

Açıklamada ABD'nin Mısır halkına ve onların demokrasi, ekonomik olanaklar ve saygınlık taleplerine bağlı kalmaya devam edeceği belirtildi. Tüm Mısırlı liderlere güç kullanımını kınamaya ve destekçileri arasında daha fazla şiddet olayı olmasını engelleme çağrısında bulunuldu. Gösterilerin barışçıl bir şekilde yapılması gerektiği ifade edildi.

Mevcut dönüşüme ülkedeki tüm grupların ve politik partilerin dahil olması gerektiği ifade edilerek, bunun sağlanması adına tüm Mısırlıları bir araya gelmeye çağrıldı.

<< Önceki Haber ABD'nin Mısır kararını açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER