Açıklamayı böyle yorumladı

Suriye diktatörü Esed'in dünkü konuşmasını bazıları böyle dinledi.

Açıklamayı böyle yorumladı

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in  konuşmasını televizyondan dinleyen muhalifler, açıklamaya tepki gösterdi.

         Halep'te belirli bir bölgenin kontrolünü elinde bulunduran Şehba Tugayı,  Esed'in açıklamasını karargahlarında izledi. Açıklama sırasında bazı muhalifler  sözleriyle Esed'in konuşmasına tepki gösterirken, bazıları ayakkabısını  televizyon ekranına vurdu.

         Tugayın sözcüsü Hamit Ebu Ahmet, konuşmanın ardından AA muhabirine  yaptığı açıklamada, Esed'den yeni şeyler beklediklerini, ancak son konuşmasında  da diğerlerinden farklı bir şey olmadığını söyledi.
 
        Suriye'de ölenlerin hakları için rejimin bir an önce düşmesini  istediklerini dile getiren Ahmet, ''Ülkedeki her fert bizi ilgilendiriyor.  Aleviler, Hristiyanlar, Dürziler, Kürtler, hangi mezhepten olursa olsun  kardeşlerimizdir. Bu ülkenin paydası için ortağımızdır'' diye konuştu.
         
         -''Çocuklarımızın geleceği için mücadele ediyoruz''-
         
         Hiç kimsenin karşısında olmadıklarını dile getiren Ahmet, şunları  kaydetti:
         ''Şiddetin durması için ne gerekiyorsa, onu yapmaya hazırız. Biz terörist  değiliz. Bu ülkenin sahipleriyiz. Biz rejim karşısında nefsi müdafaa yapıyoruz.  Bu ülkenin yararına olacak her türlü girişimi destekliyoruz, sonuna kadar  arkasındayız ve arkasında da olacağız. Kanın durması için ne gerekiyorsa onu  yapmaya hazırız.
  Bizler iş güç sahibiyiz. İçimizde doktor, mühendis, avukat işçi ve esnaf  var. Kimsenin karşısında değiliz. Beşşar Esed'den görevini bırakmasını ve akan  kanın durmasını beklerdik. Fakat Esed bunu yapmayarak yine eski söylemlerini  tekrarladı. Biz çocuklarımızın geleceği için mücadele ediyoruz. 40 yıl rejimin  şiddetine maruz kaldık. Bugün, çocuklarımızın kalmaması için bu mücadeleyi  veriyoruz.''
         
<< Önceki Haber Açıklamayı böyle yorumladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER