Akılları karıştıran sorudaki esrarlı perde!

IŞİD militanları baskın sonrasında Türk toprağı sayılan kompleksten valizlerle çıktı iddiası, neye ve niye el konulmuş olabileceği sorusunu akıllara getirdi..

Akılları karıştıran sorudaki esrarlı perde!

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının ele geçirdikleri Irak’ın en büyük ikinci kenti Musul’daki Türk Başkonsolosluğu’nu tek kurşun sıkmadan teslim alarak buradaki diplomat ve emniyetçilerle birlikte personel yakınlarını da rehin almasının oluşturduğu şok sürüyor.

Diplomatik misyon baskınıyla rehin alınan 49 Türk vatandaşının esareti üçüncü gününü de doldururken skandal saldırının detayları da bir bir ortaya çıkıyor. Dün de Cihan Haber Ajansı’nın Alihan Hasanoğlu imzasıyla abonelerine geçtiği bir haber dikkat çekti. Cihan’ın başkonsolosluğa yakın kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre IŞİD militanları baskın sonrasında Türk toprağı sayılan kompleksten valizlerle çıktı.

IŞİD işgali öncesinde, görevlilerin tüm belgeleri imha ettiği daha önce basına yansımıştı. Dün durum değerlendirmesi yapan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç bu haberleri, “İçeride yapılması gereken her şey yapılmıştır.” sözleriyle doğruladı. Bu durumda söz konusu valizlerle taşınarak tam olarak neye ve niye el konulmuş olabileceği ise esrarını koruyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Akılları karıştıran sorudaki esrarlı perde! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER