Amerikan ordusu büyük skandalla çalkalanıyor

Amerikan ordusundan bazı şahısların, rüşvet karşılığında orduya ait sırları sattıkları iddia edildi

Amerikan ordusu büyük skandalla çalkalanıyor

  • Malezyalı iş adamı Leonard Francis'in, ordunun sırları karşılığında çeşitli rüşvetler verdiği ortaya çıktı.
  • Olay, bir donanma komutanına ünlü Broadway yapımı Aslan Kral için davetiye gelmesiyle ifşa oldu. 
  • Misiewicz and Francis'in uçak gemilerini keyfine göre istediği yerlere gönderdikleri de iddia edildi.

Pasifik'te görev alan Amerikan donanma komutanları ile bağlantıları bulunan "Fat Leonard" lakaplı Malezyalı girişimci iş adamı Leonard Francis'in, ordunun sırları karşılığında, komutanlara hayat kadınları ayarladığı, uçak biletleri satın alındığı ve Lady Gaga gibi dünya starlarının konserlerine biletler bulduğunun ortaya çıkmasıyla, Amerikan ordusunda büyük bir skandal patlak verdi.

"PENTAGON'A KADAR UZANIYOR"

Mahkemeye sunulan belgeler doğrultusunda, bir donanma komutanı ve ailesine, ünlü Broadway yapımı Aslan Kral için davetiye gelmesiyle başlayan olayın, yapılan araştırmalar sonucu Pentagon'a kadar dayandığı ileri sürüldü.

Habertürk'ün haberine göre, Federal Mahkeme tarafından San Diago'da yürütülen dava ile ilgili ciddi ulusal güvenlik ihlalleri ve yolsuzlukların ortaya çıkması, üst rütbe de dahil olmak üzere bir çok kişinin sürdürüleceği tehdidi ile Pentagon'u alarma geçirdi. 8 Kasım'da yapılması muhtemel görülen duruşma öncesi yapılan yüksek seviye toplantılar da durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

Mahkeme belgelerine göre, Deniz Kuvvetleri komutanı Michael Vannak Khem Misiewicz, Leonard Francis'in  'Singapur merkezli şirketi, Glenn Savunma Deniz Asya Ltd veya DMİ rotası hakkında gizli bilgiler geçti.

Savcılığın iddiasına göre, yapılan suç duyurusunda, Misiewicz and Francis uçak gemilerini satranç taşları gibi oynatarak, uçak gemilerini ve destroyerler gibi diğer gemileri, fiyatları şişirebilecekleri, aynı zamanda daha az dikkat çeken Asya limanlarına yönlendirdiler. Sahip oldukları firma sahte liman yetkililerini kullanarak Deniz Kuvvetleri'ne yakıt, gıda ve diğer hizmetler için milyonlarca dolarlık ek ücret ödetti. 

"SUÇA KARIŞANLARIN SAYISININ NE KADAR ARTACAĞI BELİRSİZ"

Soruşturma hakkında bilgi sahibi olan Emekli Tuğamiral Terry McKnight konuyla ilgili, 'Gemilerin nereye gideceğini ve nereye demirleyeceğini bir müteahhitin tek başına belirlemesi ve bu konuda ayarlamalarda bulunması oldukça büyük bir iş. Bir çok insan bunun nasıl olabileceğini sorguluyor' yorumunu yaptı.

Kıdemli donanma yetkilileri daha fazla insanın suça karışmış olacağına inandıklarını, fakat bu sayının ne kadar yükseleceğini söylemek için erken olduğunu söyledi.

Mahkeme evrakında başka bir isimsiz donanma personelinin Francis'ten hediye aldığından da bahsedildi. Onu kişisel olarak tanımayan McKnight, 'Francis askeri çevrelerde efsanevidir ve savurganlığı ile tanınır, Pasifik'te dolaşmış herhangi bir gemideki kaptanla konuşun onun tam olarak nasıl biri olduğunu bileceklerdir.' yorumunu yaptı.

Donanma sözcüsü Koramiral John Kirby, Navy Criminal Investigative Service(donanma suç soruşturma servisi) in araştırmayı 2010'da aydınlattığını söyleyerek, devam eden bir soruşturma hakkında yorum yapmayı reddetti.

<< Önceki Haber Amerikan ordusu büyük skandalla çalkalanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER