Bu olayı hangi kelimeler anlatabilir ki...

Ülkelerindeki baskı ve zulüm sebebiyle, çadır kentlerde yaşayan Suriyeli çocukların yaşadığı insanlık dramı, fotoğraflarla gözler önüne seriliyor.

Bu olayı hangi kelimeler anlatabilir ki...

Ülkelerindeki olaylar nedeniyle farklı yerleşim yerlerinde bulunan evlerini terk ederek, güvenli bölge olduğu için Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyü sınırı karşısında kurulan çadır kente yerleşen Suriyeli aileler, ilkel şartlarda yaşama tutunmaya çalışıyor.

Atme çadır kentindeki küçük çocukların içler acısı hali, anne ve babalarının anlatımına gerek kalmadan kendini gösteriyor.

Beslenme, temizlik, sağlık ve giysi gibi temel ihtiyaçlardan mahrum kalan yüzlerce çocuktan bazıları ayakkabıları olmadığı için yalın ayak gezmek zorunda kalıyor, yürüyemeyen bebekler de çadırların çevresinde tozun toprağın içinde emekliyor.

Atme'deki hastaneye dönüştürülen evde bir süre önce kız bebek dünyaya getiren Mirfet Lihsen'in çocuklarının durumu da, diğer çocukların yaşadığı sıkıntıyı en çarpıcı şekilde yansıtıyor.

Çocuklar, annelerinin Türkiye'den gönderilen malzemelerle yerde yaktığı ateşte pişirdiği çorba ve patatesle karınlarını daha sofra kurulmadan doyuruyor.

AA
<< Önceki Haber Bu olayı hangi kelimeler anlatabilir ki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER