Oktay Usta'dan lezzetli yemek tarifleri

Oktay Usta'nın bugün hazırladığı yemek ve tariflerini buradan izleyebilirsiniz.

Oktay Usta'dan lezzetli yemek tarifleri

YUFKADA FISTIKLI KÖFTE

HAZIRLANIŞI: Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine soğanı rendeliyoruz, yumurtayı kırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Yeşil fıstığı değirmenden geçirerek parçalıyoruz ve karışıma ekliyoruz. Harcımızı güzelce karıştırıyoruz. Biraz cıvık bir harç elde ediyoruz. Yufkaları tezgaha seriyoruz ve yufkanın bir kenarını ortaya doğru katlıyoruz. İki yufkanın da katladığımız kısmına harcımızı paylaştırıyoruz. Spatulayla sürüyoruz ve kenarlarını katladıktan sonra rulo şeklinde sarıyoruz. Fırın tepsisine koyuyoruz ve 1 saat kadar dondurucuda bekletiyoruz. Dondurucudan çıkarttıktan sonra bir-iki parmak kalınlığında dilimler kesiyoruz. Çöp şişlere yatay olarak geçiriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Kırmızı soğanları piyazlık doğruyoruz ve bir kaseye koyuyoruz. Maydanozu da doğrayıp soğanla karıştırıyoruz. Karışımı servis tabağına iki sıra halinde koyuyoruz. Domates sosunu kaynatıyoruz ve salataların arasındaki boşluğa döküyoruz. Yoğurdu çırpıyoruz ve iki kenara döküyoruz. Pişirdiğimiz şişleri de

Malzemeler:

2 yufka
400 gr. kıyma
1 çay b. yeşil fıstık
1 yumurta
1 soğan
tuz
karabiber

GARNİTÜRÜ İÇİN:
2 kırmızı soğan
1 tutam maydanoz
1 kase yoğurt
1 kase domates sos



Oktay Usta'dan Salçalı Peynirli Açma

HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine tuzu, şekeri serpiyoruz, ortasını açıyoruz. Ortaya mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü ve sıvıyağı döküyoruz, yumurtayı kırıyoruz. Ortadan mayayı eriterek yoğurmaya başlıyoruz. Az ılık su döküyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurdan bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Üstlerine yumuşamış tereyağından parçalar koyuyoruz ve elimizle hamuru açabildiğimiz kadar açarak genişletiyoruz. İç harcı için, bir kaseye beyaz peyniri parçalayarak koyuyoruz.

Salça ve kekik ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Hamurların içlerine peynirli harcı paylaştırıyoruz. Kaşar peynirini rendeliyoruz ve üzerlerine paylaştırıyoruz. Hamurları rulo şeklinde sarıp kendi etrafında çevirerek ucunu düğüm gibi yapıp birleştiriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üstlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Susam ve çörekotu serperek tepside mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Malzemeler:

4 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 su b. süt
yarım çay b. sıvıyağ
1 yumurta
1 çorba k. toz şeker
tuz
su

AÇMAK İÇİN:
tereyağı

İÇ HARCI İÇİN:
beyaz peynir
kaşar peyniri
1 çorba k. domates salçası
kekik

ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
çörekotu
susam



Oktay Usta'dan Cevizli Çikolatalı Tart

HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu koyuyoruz. Ortaya yumurtaları kırıyoruz. Oda sıcaklığındaki tereyağını da ortaya koyuyoruz ve ortadan başlayarak hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamuru tezgah üzerine alıyoruz ve yuvarladıktan sonra rulo gibi uzatıyoruz. Yağlanmış cam fırın kabına hamuru koyuyoruz ve bastırarak kabın içine yayıyoruz. 

Üstüne aralıklık olarak çatal batırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Tavaya kremayı koyuyoruz ve kaynayınca içine çikolatayı ilave ediyoruz. Çikolata eriyince karıştırıyoruz ve iyice karışınca altını kapatıyoruz. Cevizleri fırın tepsisine koyuyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif kavuruyoruz. Tart hamurumuz soğuyunca üzerine erittiğimiz çikolatayı sürüyoruz. Cevizleri üstüne batırıyoruz ve dilimleyerek servis ediyoruz.

Malzemeler:

3 su b. un
1 su b. toz şeker
2 yumurta
150 gr. tereyağı
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu

ÜZERİ İÇİN:
200 gr. bitter çikolata
200 gr. krema
1 kase ceviz

<< Önceki Haber Oktay Usta'dan lezzetli yemek tarifleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER