Bu provokatif kare size bir yerden tanıdık gelecek!

ABD'de yapılan protestolar sırasında yayılan bir kare Türkiye'den bakanlar için tanıdık geldi.

Bu provokatif kare size bir yerden tanıdık gelecek!

ABD'yi sarsan ve bekçi George Zimmerman’ın Travyon Martin adlı siyahi Amerikalıyı öldürmesi ile başlayan olaylar bir anda ülke gündemini değiştirdi. Alışık olduğumuz üzere sosyal medyada örgütlenen birçok Amerikalı, başta New york ve Los Angeles olmak üzere birçok yerde toplanarak Florida yasalarını protesto etti.

Sosyal medyadan yayılan fotoğraflar ise Türkiye'de de görüldüğü üzere dezenformasyon ve manipülasyon içerdiği için birçok Amerikalı tarafından eleştirildi. Olayların başlamasından sonra hem instagram, hem de twitter üzerinden paylaşılan aşağıdaki fotoğraf ise ülke genelinde bir anda binlerce kez paylaşıldı. Çok sayıda insanın gerçek olduğuna inandığı fotoğrafta binlerce kişinin ünlü San Fransisco Golden Gate köprüsü üzerinden yürüyüşe geçtiği görülüyor. Aslı 1987 yılına ait olan görüntüde protestocuların yüz binlerce kişi olduğu izlenimi verilmek istenirken olay kısa sürede ortaya çıkıyor. Fotoğraf 1987 yılında yapılan bizdeki Avrasya Maratonu benzeri 'Brigdewalk' isimli halk etkinliğinin kuş bakışı fotoğrafı olduğu ifade edilirken yetkililer bu tür provokasyonlara karşı halkı uyardı.


Türkiye'de de geçtiğimiz günlerde benzeri bir hadise yaşanmış, Gezi Parkı olayları sırasında onbinlerce kişinin Boğaz Köprüsünü yürüyerek geçtiği şeklinde verilen fotoğrafın Avrasya Maratonu'na ait olduğu daha sonra ortaya çıkmıştı. Binlerce kere paylaşılan fotoğrafı CHP'nin resmi twitter adresi de RT etmişti.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Bu provokatif kare size bir yerden tanıdık gelecek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER