Camiye çirkin saldırı!

Cami duvarına çirkin yazılar ve şekiller çizen saldırganlar yakalandı...

Camiye çirkin saldırı!

Belçika'nın Flaman kesiminde, yoğun Türk nüfusu barındıran Genk kentinde Yunus Emre, Yıldırım Beyazıt ve Fatih camilerinin duvarlarına domuz kafası ve gamalı haç çizen ve Müslümanlar'a ağır küfürler yazan 2 şüpheli yakalandı.

Güvenlik kameralarının kayıtlarından ve görgü tanıklarının ifadelerinden tespit edilen ve isimleri açıklanmayan Genkli 2 genç, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.



Genk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Çağlar, kentteki 4 camiden 3'ünün duvarlarına gece saatlerinde saldırgan yazılar yazan 2 şüphelinin kısa sürede yakalanmasının önemli olduğunu vurgulayarak kentte huzuru bozmaya yönelik bu tür provokasyonlara alet olunmamasını istedi.

Çağlar, saldırganları ırkçı yeraltı örgütlerinin yönlendirmiş olabileceğini belirterek yargının, Müslümanları endişelendiren bu olayı bütün yönleriyle açıklığa kavuşturması gerektiğini dile getirdi.

Yakın geçmişte Genk'te bir cami ve dernek merkezinin duvarlarına daha benzer saldırgan ifadelerin yazıldığını anlatan Çağlar, "Çok kültürlülükte örnek bir şehir olmamız nedeniyle hedef seçildiğimizi düşünüyorum. Belediye yönetimi olarak huzuru bozmaya yönelik bu tür olayların üzerine kararlılıkla gideceğiz" dedi.

Genk Belediye Başkanı Wim Dries de kendilerinden bu tür olaylara hoşgörü göstermeyeceklerini ve camilerin çevresinde güvenlik önlemlerini artıracaklarını söyledi.

AA
<< Önceki Haber Camiye çirkin saldırı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER