Dün ateşkes ilan eden İsrail bugün yine saldırıya geçti

İsrail savaş uçaklarının bombaladığı Gazze Şeridi'ndeki Filistin hükümeti İçişleri Bakanlığı binasında ciddi hasarın meydana geldiği belirtildi.

Dün ateşkes ilan eden İsrail bugün yine saldırıya geçti

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, aralarında Hamas’ın lider kadrosuna ait evlerin de bulunduğu 35 binanın hedef aldığı bildirildi. 

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, İsrail'in saldırılarında, Hamas Siyasi Büro Üyesi Mahmud ez-Zehhar, Hamas Milletvekili İsmail el-Eşkar, eski Gazze hükümeti İçişleri Bakanı Fethi Hammad ile Filistin Yasama Konsey Yardımcısı Cemile eş-Şandi’nin evleri bombalandı. 

İsrail savaş uçakları, Zehhar'ın Gazze'nin güneyinde bulunan evine 3 füze attı. Saldırıda, Zehhar'ın evinin tamamen yıkıldığı, çevre binalarda da ciddi hasar meydana geldiği ifade edildi. 

Gazze'de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtirken, emniyet kaynakları, Zehhar'ın evinin muhtemel saldırılardan korunmak için bir süre önce boşaltıldığını kaydetti. 

İsrail saldırılarında, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 12, orta kesiminde 8, güneyi ile Gazze kentinde 15 olmak üzere 35 evin hedef alındığı kaydedildi. 

Netanyahu: Gazze’ye saldırıların şiddetini artıracağız

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Gazze Şeridi’ne yapılan bir haftayı geçen saldırıları daha da şiddetlendireceklerini söyledi. Netanyahu bu açıklamayı, Hamas’ın Mısır’ın ateşkes önerisine kabul etmeyerek, roket atmaya devam etmesi üzerine yaptı.

Netanyahu, yayınlanan bir konuşmasında, “Bunu diplomatik yolla çözmek isterdik. Mısır’ın önerdiği ateşkesi da bunun için kabul etmiştik. Ancak Hamas bize başka seçim bırakmadı. Sadece ona (Hamas) karşı yapacağımız saldırıları şiddetlendirmek kalıyor.” dedi.

Ayrıca, Netanyahu'nun, Savunma Bakan Yardımcısı Danny Danon'u kendisini eleştirdiği gerekçesiyle görevden aldığı bildirildi.

Gazze'de ölenlerin sayısı 203'e yükseldi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 203'e yükseldiği bildirildi.

İki gazeteci yaralandı

İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin batısında yerel yayın yapan bir radyo istasyonuna yönelik hava saldırısında 2 gazetecinin yaralandığını da kaydeden Kudra, 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 203'e, yaralananların ise bin 522'ye yükseldiğini ifade etti. 

Kudra, hayatını kaybedenlerden 39'unun çocuk, 17'sinin ise kadın olduğunu dile getirdi.

AJANSLAR

<< Önceki Haber Dün ateşkes ilan eden İsrail bugün yine saldırıya geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER