Dünyanın öbür ucundan Bank Asya'ya destek

AKP'nin yönettiği siyasi gasp operasyonuna maruz kalan Bank Asya'ya, Sidney'den destek geldi.

Dünyanın öbür ucundan Bank Asya'ya destek

Sidney Türk Ticaret Odası tarafından organize edilen Bank Asya'ya destek gösterisine, Sidney’de bulunan Avustralyalı Türkler katıldı. Kanguru ve koala resimlerinin de yer aldığı dövizlerde, "Seninleyiz Bank Asya", "Gurbetçinin ahı, indirir şahı" ve "Avustralya’dan vatana, kutulara değil Bank Asya’ya"  gibi sözlerin yer aldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK), Bank Asya’nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63’lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılması kararına tepkiler dinmek bilmezken, siyasi gasp operasyonu yönetimine el konulan Bank Asya’ya maddi ve manevi destek gelmeye devam ediyor. Söz konusu destek, yurtiçinde olduğu gibi okyanusları aşarak, Avustralya’ya kadar ulaştı. Avustralya’nın ve dünyanın sembol yapılarından Sidney Opera House’un önünde toplanan Banka mudileri, ellerinde dövizlerle gasp operasyonuna tepki gösterdiler. Bir taraftan Türkiye’deki yakınlarına telefon açarak, bankanın hesabına para yatırtan Avustralyalı Türkler, diğer taraftan ise 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun üstünü örtmeye çalışan AKP iktidarının, hukuksuz bir şekilde bankanın yönetimini gasp etmesini kınadıklarını belirttiler.

'BANK ASYA'YA PARA YATIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Sidney Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Aksu, hükümetin talimatıyla Bank Asya’ya gasp operasyonu yapan TMSF’nin bu hukuksuz tavrından utanç duyduklarını belirtti. Türkiye’de çok itibarlı bir bankaya böyle darbenin yapılmasının, akıldan uzak bir adım olduğunu belirten Başkan Aksu, “Hükümetin yaptığı Bank Asya’yı bizzat ele geçirmek için bir gasp operasyonu gerçekleştirmekti. Avustralya gibi özgür bir ülkeden, ülkemizde olup bitenleri şaşkınlık, hayret ve dehşet içinde izliyoruz. Gelişmiş ülkelerde, ülkenin önemli bankasını değil batırmak, böyle bir imada bile bulunmak ağır bir cezayı gerektiriyor. Dünya finans sektörünü de adeta şaşkına çeviriyor bu anlamsız ve yakışıksız algı operasyonu. Başkanlığını yaptığım kuruluşumuzun da üye olduğu Sidney Ticaret Odasından yetkililerle, önceki gün bir görüşmemiz oldu. Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade ettiler. Ve böyle antidemokratik bir adımın nasıl atılabildiğini hayret içinde bize sordular. Kendi üyelerine Türkiye’de ticaret yapın diyemediklerini bize ilettiler. Bundan daha üzücü bir tablo olabilir mi?  “dedi.

Türkiye’deki bu hukuksuzluğa tepki gösteren platform üyeleri, Bank Asya’ya para yatırmaya devam edeceklerini söyledi. Başkanlığını yaptığı ticaret odasının bir çok üyesinin Bank Asya’da hesabının olduğunu belirten Abdullah Aksu, gerek yönetim kurulu gerekse diğer üyelerin Bank Asya’ya para yatırmaya devam edeceğini kaydetti. Polis eşliğinde yapılan operasyonların banka mudilerini ürkütmek için yapıldığını, ancak ters teptiğini hatırlatan Aksu, ülkemizden 20 bin kilometre uzaklıktan onlarca yüzlerce insanın para transfer etmeye devam ettiğine dikkat çekti. Algı operasyonlarına asla boyun eğmeyeceklerini hatırlatan Aksu;” Boyun eğmek yok, birileri suç işliyor. Bu akıl tutulması ile bir bankayı değil; koskoca bir ülkeyi batıracak birileri " şeklinde sözlerine tamamladı.
<< Önceki Haber Dünyanın öbür ucundan Bank Asya'ya destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER