Endonezya’da Sonsuz Nur seminerlerine büyük İlgi

Endonezya'da Mevlit kandili vesilesiyle düzenlenen "Sonsuz Nur" seminerleri büyük ilgi görünce, aynı çerçevede tertip edilen organizasyonlar birbirini takip etti.

Endonezya’da Sonsuz Nur seminerlerine büyük İlgi

Geçtiğimiz mayıs ayında bir konferans salonunda yapılan tanıtım panelini, gelen talepler doğrultusunda düzenlenen seminerler zinciri takip etti. Ülkenin seçkin üniversiteleri ve otellerinde şimdiye kadar 14 ayrı seminer ve konferans düzenlendi. Halen devam eden seminerlere toplumun her kesiminden seçkin isimler iştirak ediyor. 

Seminerler, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin tüm dünyada ilgi gören Sonsuz Nur isimli eserinin Endonezyaca tercümesi olan "Cahaya Abadi" kitabı çerçevesinde düzenleniyor. Cakarta İslam Üniversitesi Fethullah Gülen Kürsüsü ile üniversiteler ve sivil toplum örgütleri işbirliğinde organize edilen seminerlerde Fethullah Gülen Kürsüsü Direktörü Dr. Ali Ünsal ile tanınmış din alimleri ve fikir adamları konuşmalar yapıyor. Her organizasyon sonrası soru-cevap faslına geçilerek dinleyicilerin aktif katılımı da sağlanıyor. 

Yoğun katılımdan bir hayli memnun olan Dr. Ali Ünsal, seminerlerde altı çizilen önemli bir konuyu şöyle dile getirdi: "Özellikle muhterem hocamızın bir kanaati var. O da  günümüz insanının, Efendimiz (s.a.s) ile yeniden ve taptaze bir şekilde tanıştığında, asırların ve hadiselerin hasıl ettiği aradaki büyük uçurumları kaldırdığında, O'nu iyi anlayıp, O'nun sünnetini hayatına hayat kıldığında, şahsi hayatından başlayıp bütün alanlardaki problemlerinin pek çoğunu, belki hepsini çözebileceğine olan tam inancıdır. Bu, ifade edildiği her yerde, her üniversitede, her seminerde hüsn-ü kabul gördü. Seminerlere katılanlar, samimi duygularla aynı kanaati paylaştıklarını dile getirdiler ve -Bizimle Efendimiz (s.a.s) arasında zaman içerisinde bir uçurum oluşmuş. Efendimiz'i biliyoruz diyemeyiz, yakinen tanıyoruz diyemeyiz. Efendimiz hakkında bazı şeyleri biliyoruz; ama O'nun hayatının manasını, derinliklerini kavrayabilmiş değiliz- şeklinde itiraflar oldu."
 
Dr.  Ünsal ayrıca, "Biz seminerlerde, muhterem hocamızın, Efendimiz (s.a.s)'i anlattığı vaazlarından kısa bir pasajı alt yazılı olarak takdim ediyoruz. Özellikle o kısım salonda ayrı bir hava estiriyor. Bakıyorlar ki, karşılarında Allah Resulü'nü seven, delicesine aşık bir insan var. Ve O'nun doğru anlaşılması ve başkalarına anlatılması için adeta kendini harap  eden, kendini paralayan dertli bir zat olduğunu, bir alim olduğunu fark ediyorlar. Şu ana kadar her programda büyük bir sevgi seli ile karşılaştık. Bu Allah Rasülü'ne olan iştiyakın göstergesiydi. İnşallah böyle devam eder." diye konuştu. 

Sonsuz Nur kitabının Endonezyacası olan Cahaya Abadi, siyer felsefesi bakımından Endonezya'daki en kapsamlı kitap olarak biliniyor. Kısa zamanda ikinci baskısı da yapılan Sonsuz Nur, Endonezya'da "best seller" olarak en tanınmış kitapçılarda yerini almış durumda.

(CİHAN)

<< Önceki Haber Endonezya’da Sonsuz Nur seminerlerine büyük İlgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER